Η Α21 διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η εμπορία ανθρώπων στη σύγχρονη εποχή» την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας στις 6μ.μ.

Η Α21 είναι μία διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση). Συστάθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και πλέον διατηρεί 12 γραφεία σε 11 χώρες. Μοναδικός στόχος της είναι η καταπολέμηση αυτού του εγκλήματος μέσα από τη διάσωση και αποκατάσταση των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, την ποινική δίωξη των διακινητών αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου.

Στην Ελλάδα, η Α21 λειτουργεί το μοναδικό ξενώνα φιλοξενίας αποκλειστικά αφιερωμένο στη φροντίδα των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Παράλληλα, από το 2012 έχει ξεκινήσει την 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, η οποία δέχεται ανώνυμες καταγγελίες για ύποπτα περιστατικά οδηγώντας πολύ συχνά σε διασώσεις θυμάτων. Μέχρι σήμερα, η Α21 έχει βοηθήσει στην αποκατάσταση εκατοντάδων θυμάτων, δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, παρά τις τραυματικές εμπειρίες που έχουν ζήσει.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό και αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων καθώς και στη συζήτηση σχετικά με τους τρόπους που μπορεί κανείς να δραστηριοποιηθεί ενάντια στην εμπορία και να υποστηρίξει το έργο της Α21. Την εκδήλωση θα συνοδεύει το μουσικό σχήμα «Coverdose».

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας και το Α-Team της Δράμας (ομάδα υποστήριξης της Α21 στην πόλη).

Όπως αναφέρει η Α21 «θα χαρούμε να σας δούμε εκεί γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει να σταθούμε ενάντια σ’ αυτή τη φοβερή αδικία και να διακηρύξουμε ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι προς πώληση!».