ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΡΑΜΑΣ (ΟΓΕ)

 

 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς και φέτος. 55.000 είναι μόνο αυτά που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Όμως τα παιδιά που θα μείνουν και φέτος εκτός προσχολικής αγωγής είναι πολύ περισσότερα. Δεν είναι μόνο αυτά που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα αυτό, δεν είναι μόνο αυτά που δεν μπορούν οι γονείς τους να πληρώνουν τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και δίδακτρα στους ιδιωτικούς. Είναι και όλα εκείνα που οι γονείς τους δεν έχουν κάνει καν αίτηση για να γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς αφού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η προσχολική αγωγή δεν μπορεί είναι ούτε εμπόρευμα, ούτε ευκαιρία, ούτε λύση ανάγκης για τους γονείς ώστε να μπορούν να εργαστούν, ούτε ένα ζεστό μέρος και ένα πιάτο φαί για τα παιδιά των οικογενειών που έχουν φτάσει σε εξαθλίωση από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ!

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ενώνουμε τη φωνή μας με τις νέες μητέρες και τα νέα ζευγάρια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ