Η ημερίδα έναρξης της δράσης «Τοπική Πρωτοβουλία Απασχόλησης – Δημιουργική Δράμα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στις 12.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Ο βασικός στόχος της δράσης είναι η προετοιμασία 100 ωφελούμενων ανέργων, για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε τα εξής: «Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου “Τοπική Πρωτοβουλία Απασχόλησης” του Δήμου Δράμας. Η δράση αυτή χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει παροχή συμβουλευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης σε ανέργους. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προετοιμασία 100 άνεργων ωφελουμένων που είναι δυνατόν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία με πολλαπλά οφέλη για τους ωφελούμενους που με τις γνώσεις που θα αποκτήσουν, θα μπορέσουν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στους κλάδους του τουρισμού, του λιανικού αλλά και ηλεκτρονικού εμπορίου, του επισιτιστικού τομέα και της ανάπτυξης ιστοσελίδων και εφαρμογών.

Η ενημέρωση θα γίνει, όπως προανέφερα, την Παρασκευή. Θα ήθελα όμως να υπογραμμίσω μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Οι μακροχρόνια άνεργοι δεν χρειάζεται να διακόψουν την κάρτα ανεργίας και μοναδική προϋπόθεση είναι να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο σεμινάριο ή βάουτσερ το τελευταίο τρίμηνο. Καταβάλαμε, λοιπόν, κάθε προσπάθεια ώστε οι συμπολίτες μας μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι πάνω από ένα χρόνο, να μην πληγούν με τη διακοπή της κάρτας ανεργίας τους, ενώ θα μπορούν να καταρτιστούν και φυσικά και θα πάρουν και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ο καθένας για τη συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα κατάρτισης. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους ανέργους της Δράμας να συμμετέχουν.