ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ενημερωτικά αυτοκόλλητα στους πράσινους κάδους ξεκίνησε να κολλά ο Δήμος Δράμας, μέσω της υπηρεσίας καθαριότητας, από την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020. Στα αυτοκόλλητα αναγράφεται τι δεν πρέπει να πετιέται μέσα στους πράσινους κάδους (ογκώδη αντικείμενα, χόρτα, κλαδιά, χώμα, οικοδομικά υλικά και στάχτες), ενώ υπάρχει και το τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας (2521022263) για την περισυλλογή κατόπιν συνεννόησης ογκωδών αντικειμένων από το Δήμο.

Σχετικές δηλώσεις για αυτή την πρωτοβουλία έγιναν από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Δράμας κ. Χρήστο Κυριακίδη, ο οποίος ανέφερε: «Στην προσπάθεια την οποία κάνει ο Δήμος Δράμας και η υπηρεσία καθαριότητας για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, ξεκινήσαμε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 να κολλάμε ένα ενημερωτικό αυτοκόλλητο σε όλους τους πράσινους κάδους, στην επικράτεια και της πόλης, αλλά και των κοινοτήτων μας. Το αυτοκόλλητο έχει το τηλέφωνο της υπηρεσίας μας όσον αφορά τα ογκώδη αντικείμενα. Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε τους προηγούμενους μήνες, με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ογκωδών αντικειμένων μέσα στην πόλη, αλλά και στα χωριά μας. Τοποθετούμε αυτό το αυτοκόλλητο, το οποίο αναφέρει τι δεν πρέπει να πετάμε μέσα στους πράσινους κάδους, γιατί κι εδώ συναντάμε πολλά προβλήματα, ειδικά στους μήνες του χειμώνα, με τις στάχτες, που προκαλούν φωτιές και καταστροφή των κάδων, τα κλαδιά που πετιούνται μέσα και πιάνουν ένα μεγάλο όγκο και δεν είναι σκουπίδια, αλλά και μπάζα και ογκώδη υλικά, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στα μηχανήματά μας. Στο αυτοκόλλητο επάνω υπάρχει και το τηλέφωνο της υπηρεσίας, που μπορεί ο κάθε συνδημότης μας να καλεί το Δήμο και με ένα προγραμματισμένο ραντεβού να πηγαίνουμε και να παίρνουμε τα ογκώδη αντικείμενα από το σπίτι του. Απαγορεύεται οι συμπολίτες μας να τοποθετούν ανεξέλεγκτα τα αντικείμενα χωρίς να ενημερώσουν πρώτα την υπηρεσία μας». Όπως διευκρίνισε, η περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων από το Δήμο Δράμας αφορά έναν εύλογο αριθμό. «Ένα, δύο, τρία πράγματα, ένα στρώμα, έναν καναπέ», ανέφερε ο κ. Κυριακίδης και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για ένα μεγάλο όγκο, όπου εκεί είναι υπεύθυνος κάθε συμπολίτης μας να τα απομακρύνει με τις εταιρείες ανακύκλωσης που υπάρχουν».

Όσον αφορά τους μπλε κάδους ανακύκλωσης και τα αντίστοιχα ενημερωτικά αυτοκόλλητα για το τι πρέπει να πετιέται σε αυτούς, ο κ. Κυριακίδης είπε πως «ήδη στους μπλε κάδους υπάρχει ένα αυτοκόλλητο που γράφει», όμως «ίσως επειδή κάποιοι είναι πιο παλιοί να έχει ξεθωριάσει». Πάντως, όπως εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, έχει ετοιμαστεί ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο θα πάει σε όλα τα σπίτια και «θα λέει ξεκάθαρα τι πετάμε μέσα στον μπλε κάδο και τι δεν πετάμε». «Το έντυπο είναι πλέον έτοιμο και θα μοιραστεί με τους λογαριασμούς του νερού σε όλα τα σπίτια των συνδημοτών μας», πρόσθεσε ο κ. Κυριακίδης.