Συνέντευξη τύπου για δράσεις του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας παραχώρησε ο Πρόεδρος κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, την Τρίτη 9 Μαΐου 2023. Στην αρχή της συνέντευξης, ο κ. Καλλινικίδης επανέλαβε ότι «πρόκειται για ένα Νομικό Πρόσωπο το οποίο ξεχωρίζει και για τις άριστες δομές, αλλά και για τις εξαιρετικές, υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει από τα παιδιά, βλέπε βρεφικούς σταθμούς, μέχρι και τους ενήλικες, τα ΚΑΠΗ και όλες τις άλλες δομές τις οποίες έχουμε».

 

Εγγραφές νηπίων και βρεφών

 

Ο κ. Καλλινικίδης ενημέρωσε τους πολίτες για τις εγγραφές στο βρεφικό, τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς του Νομικού Προσώπου. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές. Τα δικαιολογητικά μπορεί να τα βρει κανείς και διαδικτυακά, αλλά και με φυσικό τρόπο βεβαίως στο γραφείο του Νομικού Προσώπου.

Με τελευταία ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πλέον η μοριοδότηση έχει αλλάξει, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όσες περισσότερες οικογένειες μπορούμε. Τα κριτήρια είναι κοινωνικό-οικονομικά και αυτά καθιερώθηκαν από το Δ.Σ. και αφορούν και γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών για τους βρεφικούς σταθμούς, και από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Σημειωτέον, επειδή υπάρχουν πολλές ανάγκες και αυτό είναι το ευχάριστο για την πόλη μας, βρεφικοί σταθμοί ήδη έχει προβλεφθεί από τη διοίκηση του Δήμου Δράμας και ευελπιστούμε στη νέα σαιζόν από τον Σεπτέμβριο να ανοίξουμε άλλους 2 βρεφικούς σταθμούς για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Συνολικά έχουμε 2 βρεφονηπιακούς σταθμούς, 1 βρεφικό και 6 παιδικούς σταθμούς. Επαναλαμβάνω ότι τα δικαιολογητικά μπορεί να τα βρει κανείς σε ηλεκτρονική μορφή ή σε φυσική μορφή από τους ίδιους τους σταθμούς».

 

Προλήψεις προσωπικού

 

Ακόμη, ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε: «Προβαίνω στην ανακοίνωση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ 4 βοηθών βρεφοκόμων κατηγορίας ΔΕ και 1 ΥΕ καθαριστής ή καθαρίστρια, η σύμβαση των οποίων θα διαρκέσει μέχρι 31/8/2023 με δυνατότητα επέκτασης του προγράμματός τους. Επίσης, σύντομα αναμένουμε την τελική απόφαση του ΟΑΕΔ, της νομικής υπηρεσίας, για προσλήψεις από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ηλικίας 55-67 3 καθαριστριών, 1 βοηθού διοικητικού και 1 βοηθού κοινωνικού λειτουργού».

 

Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας

 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο κ. Καλλινικίδης απεύθυνε πρόσκληση σε όλες τις Δραμινές και σε όλους τους Δραμινούς να παραβρεθούν τη Δευτέρα 15 Μαΐου το Δημοτικό Ωδείο Δράμας, στις 19.00, σε εκδήλωση του Νομικού Προσώπου για τη Γιορτή της Μητέρας.

Όπως είπε, «θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας σε μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, με υψηλούς προσκεκλημένους, με ομιλήτρια την κ. Μαίρη Ζηλεμένου, καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ, η οποία είναι Πρόεδρος των Ομίλων της Unesco Ελλάδος και θα είναι η κεντρική μας ομιλήτρια. Θα έχουμε και μια εξαιρετική μουσική επένδυση από τη δημοφιλή mezzo-soprano, μεσόφωνο, την κ. Σταματία Μολλούδη και βεβαίως το πρόγραμμα θα ανοίξει η ξεχωριστή χορωδία των ΚΑΠΗ, του Ξηροποτάμου, της Δράμας και της Χωριστής».

 

Εκδρομή σε Βόλο και Πήλιο

 

Τέλος, ο κ. Καλλινικίδης αναφέρθηκε σε εκδρομή που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο στον Βόλο και στο Πήλιο. «Άλλη μια εκδρομή είναι στα σκαριά για τα τέλη Μαΐου. Οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται μαζί μας ξέρουν ότι περνούν καλά, καλό είναι όσοι θέλουν να έρχονται στην παρέα για να μεγαλώνει η παρέα μας, μπορούν να μας ακολουθήσουν στον Βόλο και στο Πήλιο, όπου θα ταξιδέψουμε στις 29 έως 31 Μαΐου. Ευελπιστώ στη συμμετοχή ακόμη περισσοτέρων», σημείωσε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας.