ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στην κεντρική πλατεία της Δράμας θα πραγματοποιηθεί το Walk For Freedom, στο πλαίσιο παγκόσμιας δράσης που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων (human trafficking) και την ενημέρωση για τη γραμμή βοήθειας 1109. Η εκδήλωση στη Δράμα, η οποία είναι μία από τις 7 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα – Θεσ/νίκη – Λάρισα – Βόλος – Τρίκαλα και Κομοτηνή οι άλλες 6) όπου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις, διοργανώνεται από την οργάνωση Α21, σε συνεργασία με την A-Team Drama, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Το χαρακτηριστικό του WalFor Freedom είναι ότι οι συμμετέχοντες περπατάνε σε μια σειρά ντυμένοι στα μαύρα, συμβολίζοντας έτσι τα εκατομμύρια θύματα trafficking που δεν έχουν φωνή, ενώ ταυτόχρονα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για την εμπορία ανθρώπων στους πολίτες. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12.30, ενώ η πορεία θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι.

Σχετικά με τη δράση Walk For Freedom παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αριστείδης Μωυσιάδης και ο επικεφαλής της Α-Τeam Drama, της ομάδας που έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίζει τις δράσεις ενημέρωσης κατά εμπορίας ανθρώπων στο Νομό μας, κ. Ηλίας Στεφανίδης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μωυσιάδης ανέφερε: «Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Δράμα συμμετέχει στο Walk For Freedom με συνεργασία της Α-21. Είμαστε από τις πόλεις που ξεκινήσανε να συμμετάσχουν από τις πρώτες πρώτες στις παρελάσεις αυτής της διοργάνωσης. Φέτος θα φτάσουμε τις 7 πόλεις πανελλαδικά. Είμαστε πραγματικά πολύ ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, γιατί αυτός ο θεσμός άρχισε να σταθεροποιείται και να δηλώνει περίτρανα ότι όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ο κόσμος πρέπει να πληροφορεί τις αρχές και όχι να κλείνει το στόμα του. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την Α-21 και τον Ηλία Στεφανίδη, ο οποίος είναι εκπρόσωπος στη Δράμα, για τη συνεργασία και τη συμμετοχή του Δήμου στη διοργάνωση αυτή».

Ο κ. Στεφανίδης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., σημείωσε: «Φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, πάντοτε με τη συνεργασία του Δήμου Δράμας, διοργανώνεται η διεθνής εκδήλωση Walk For Freedom και στην πόλη μας. Το Walk For Freedom είναι μια σιωπηλή πορεία για τα χιλιάδες θύματα εμπορίας, τα οποία εξαναγκάζονται κατά βάση σε υπηρεσίες παροχής πορνείας ή εργασιακής εκμετάλλευσης ενάντια στη θέλησή τους. Να διευκρινίσουμε ότι το Walk For Freedom δεν είναι μια διαμαρτυρία, απλά μια σιωπηλή πορεία, στην οποία περπατάμε μαυροφορεμένοι ο ένας πίσω από τον άλλο σιωπηλά και ταυτόχρονα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για την εμπορία ανθρώπων και την τηλεφωνική γραμμή 1109, που υποστηρίζει τη δράση της Α-21 και είναι μια γραμμή που σώζει ζωές. Στη γραμμή μπορεί να καλέσει ο οποιοσδήποτε από εμάς ανώνυμα για να καταγγείλει ένα ύποπτο περιστατικό ή απλά να ενημερωθεί για την εμπορία ανθρώπων».