Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το Φεστιβάλ Καντίνας – Canteen Festival στη Δράμα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το απόγευμα της Δευτέρας 7 Μαΐου 2023. Ο χώρος του Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου διεξάγεται έως τις 10 Μαΐου το Φεστιβάλ Καντίνας, κατακλύστηκε από εκατοντάδες Δραμινοί πολίτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε ένα αυθεντικό γλέντι στο πλαίσιο ενός αστικού πανηγυριού. Πολίτες κάθε ηλικίας δοκίμασαν ξεχωριστές γεύσεις, παραδοσιακές, αλλά και πιο σύγχρονες, με τα εδέσματα από τις διάφορες καντίνες στον χώρο να κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες ψυχαγωγήθηκαν από το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Το Φεστιβάλ Καντίνας – Canteen Festival διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Ήφαιστος και τη Thessalloniki Brand και είναι ένας θεσμός που ταξίδεψε ή θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της χώρας, εκτός από τη Δράμα, όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Γιάννενα, η Λαμία και η Ορεστιάδα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, υπεύθυνος της Thesaloniki Brand, σημείωσε: «Με πολύ μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το Φεστιβάλ Καντίνας στη Δράμα, όπου ήδη από την πρώτη ημέρα κατακλύζεται ο εξαιρετικός χώρος του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Πράγματι η επιτυχία συνεχίζεται, αυτή τη φορά με στάση στη Δράμα, όπου κανείς έχει τη δυνατότητα να γευτεί διάφορες γεύσεις από όλη την Ελλάδα. Έχουν έρθει καντίνες, μικροπαραγωγοί, μικροπωλητές, καντίνες γλυκού-αλμυρού και ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Έχουμε βεβαίως τη χαρά να φιλοξενούμε και αρκετούς φορείς από την πόλη, το οποίο δίνει ένα άλλο θετικό πρόσημο σε όλη την εκδήλωση και αυτό βοηθάει στην ενίσχυση του θεσμού που λέγεται Φεστιβάλ Καντίνας.

Είμαστε εδώ για να ικανοποιήσουμε τους ουρανίσκους μας και να διασκεδάσουμε».

Ακόμη, ο κ. Καλλινικίδης στάθηκε στη συνεργασία με τον ΜΕΑΣ Ήφαιστος, λέγοντας: «Πρέπει να τονίσουμε την ιδιαίτερη συνεργασία που είχαμε με τον ΜΕΑΣ Ήφαιστος, όπου σε συνεργασία γίνεται αυτό το Φεστιβάλ. Στόχος μας και ευχή μας είναι πλέον να θεσμοθετηθεί στη Δράμα και να γίνεται κάθε χρόνο».

Σχετικά με την ιδέα δημιουργίας του Φεστιβάλ Καντίνας, ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε: «Ήταν μια δημιουργική σκέψη που ξεκίνησε από τις ανάγκες του ουρανίσκου μου. Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινή, αυτό ήταν σε συνδυασμό με μια επίσκεψη που είχα κάνει στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο. Εκεί η ιδέα μου ήρθε από κάτι ανάλογο που γινόταν εκεί».

Η κ. Ντέμη Αβραμίδη, υπάλληλος Thessaloniki Brand, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε πως «όλα τα έσοδα του Φεστιβάλ δίνονται για την ενίσχυση του ταμείου της Αξιοπρέπειας, που είναι ο κοινωνικός σκοπός της Thessaloniki Brand».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Παναγιώτης Μαρκόπουλος, Πρόεδρος του ΜΕΑΣ Ήφαιστος, ανέφερε πως «φιλοξενούμε στον χώρο μας το 1ο Φεστιβάλ Καντίνας» και πρόσθεσε πως «είναι μια εξαιρετική εκδήλωση για να περάσουν όμορφα οι συμπολίτες μας». Όπως είπε, «βλέπουμε την προσέλευση του κόσμου και χαιρόμαστε, γιατί πάντα εμείς θέλουμε να μαζέψουμε κόσμο στον χώρο του Ηφαίστου, σε όλο τον Σιδηροδρομικό Σταθμό να έρθει ο Δραμινός κόσμος. Αυτή φυσικά είναι η πρώτη εκδήλωση και θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις. Η πιο σημαντική για εμάς θα είναι στις 16 Σεπτεμβρίου, γιατί θα είναι η ημέρα των εγκαινίων του Μουσείου Τρένων Δράμας. Κατασκευαστικά έχουμε τελειώσει με το κτίριο εσωτερικά, οπότε τώρα από εδώ και πέρα μας μένει να στήσουμε το Μουσείο, να στολίσουμε το Μουσείο και να το παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας στις 16 Σεπτεμβρίου».