ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 9.00 ΜΕΧΡΙ ΤΗ 13.00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΗΦΗ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Στην έναρξη λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας προχωρά ο Δήμος Δράμας. Σε σχετική συνέντευξη τύπου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, μίλησε για αυτό το νέο εγχείρημα, επισημαίνοντας πως ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας του Δήμου Δράμας είναι ο πρώτος που θα λειτουργήσει σε επίπεδο Νομού. Στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για αυτή τη νέα δομή, ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή σχετικής εκδήλωσης το απόγευμα της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.

Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτίδης, στόχος του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας «είναι η ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την πρόληψη της άνοιας, την υποστήριξη των πασχόντων του Δήμου μας, την ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους, ενώ παράλληλα θα προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών των ατόμων με άνοια». Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη, από τις 9.00 μέχρι τη 13.00, στο ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) του Δήμου Δράμας, στον 1ο όροφο. Υπεύθυνες για τη λειτουργία του θα είναι η κ. Φωτεινή Ντινάκη και η κ. Γεωργία Αθανασιάδου. Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτίδης, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας θα μπορούν να γίνονται εγγραφές, ενώ πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ημέρα λειτουργίας ορίστηκε σε πρώτη φάση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσθήκης ημερών λειτουργίας, ανάλογα με τις εγγραφές και τη συμμετοχή.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτίδης ευχαρίστησε το Δίκτυο Υγιών Πόλεων για τη στήριξη στο εγχείρημα, καθώς και την εταιρεία Alzheimer των Αθηνών. «Χωρίς τη βοήθειά τους και χωρίς την εκπαίδευση που προσέφεραν στους δύο συνεργάτες του Δήμου, δεν θα γινόταν όλο αυτό το εγχείρημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας, στο Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας «θα γίνει εκπαίδευση των συγγενών που φροντίζουν άτομα με άνοια για το πώς θα διαχειρίζονται τους ανθρώπους αυτούς. Θα γίνονται κάποιες ομάδες διαχείρισης των ανθρώπων με άνοια. Κάποιοι συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να δουν αν έχουν άνοια, υπάρχουν κάποια τεστ και εξετάσεις που μπορούν να κάνουν εκεί για να βλέπουμε αν έχουν άνοια ή όχι. Επίσης, θα έρχεται ένας γιατρός κάθε μήνα από την εταιρεία AlzheimerΑθηνών για να τους εξετάζει, σε συνεννόηση πάντα με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας και το Τμήμα Υγείας». Επίσης, ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε πως δεν υπάρχουν περιορισμοί συμμετοχής, τονίζοντας πως «για αυτό γίνεται και αυτός ο Σταθμός, για να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο».