ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

 

Ένα σημαντικό πρόγραμμα ERASMUS+ υλοποιεί αυτές τις μέρες το 17ο Νηπιαγωγείο Δράμας. Γενικός τίτλος του προγράμματος είναι: «Children’s Social Inclusion and Promotion of Teachers Abilities and Skills».

Όπως εξηγεί η Προϊσταμένη του 17ου Νηπιαγωγείου Δράμας κ. Κυδά, «κύριος στόχος είναι η ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων εκπαιδευτικών επάνω σε διδακτικές προσεγγίσεις με θέμα τη Συμπερίληψη. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι κανένα παιδί και κανένας ενήλικας δεν μπορεί να αποκλείεται κοινωνικά εξαιτίας της εθνικότητας, κουλτούρας, θρησκείας, μητρικής γλώσσας οικογενειακού περιβάλλοντος, αναπηρίας, φύλου ή ικανότητας. Αντίθετα οφείλουμε να αναδείξουμε τη μοναδικότητα του καθενός και να σεβαστούμε τις προσωπικές του ανάγκες». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από τέσσερις χώρες Πορτογαλία, Τουρκία, Ρουμανία και Ελλάδα. Υπεύθυνο για το πρόγραμμα είναι το σχολείο από την Ρουμανία.

Σχετικά με το πρόγραμμα, έχουν προγραμματιστεί συνολικά τέσσερις συναντήσεις μία σε κάθε εταίρο, εκ των οποίων έχουν ήδη υλοποιηθεί τρεις το προηγούμενο διάστημα: η πρώτη στην Ρουμανία με θέμα «Let’s make an inclusive friendship», η δεύτερη στην Πορτογαλία με θέμα «School Inclusion is the first step to Social Inclusion», η τρίτη στην Τουρκία με θέμα «New ways of Counseling Parents», ενώ η τέταρτη πραγματοποιείται στη Δράμα αυτές τις μέρες με θέμα «Teaching and Learning regarding Inclusive Methodologies».

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας η έναρξη των εργασιών της συνάντησης με την εκδήλωση «Το ERASMUS συναντά τη ΔΡΑΜΙΝΟΓΝΩΣΙΑ» παρουσία φορέων της πόλης μας που απεύθυναν θερμό χαιρετισμό. Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, η Αναπληρώτρια Δημάρχου Δράμας, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κα Αναστασία Τόλιου, η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου, το στέλεχος Γραφείου Δράμας EPI- DIRECT Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα Στέλλα Ανδριοπούλου.

Οι εταίροι παρακολούθησαν παρουσίαση από την υπεύθυνη τουριστικής προβολής Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Κωνσταντινίδου, ενημερώθηκαν για την ιστορία και ταυτότητα της πόλης μας, για το φεστιβάλ της Δραμινογνωσίας και την ανάδειξη του Νομού Δράμας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού οίνου και γεύσης. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, στο Σπήλαιο του Αγγίτη, στην Καλή Βρύση και το Ιερό του Βάκχου και στο Οινοποιείο του κ. Παυλίδη. Το προηγούμενο βράδυ βρέθηκαν σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης, το θεατράκι της Αγίας Βαρβαρας, και παρακολούθησαν το φανταστικό συγκρότημα «Polis Ensemble» που τους ταξιδέψε σε τόπους και χρόνους… έτσι μαγικά!