ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

  • Κατάθεση αναφοράς με την επιστολή του Δημάρχου για την αύξησή του

 

Ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, την επιστολή του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου με την οποία εκφράζει την λύπη και την οργή των δημοτών της ακριτικής αυτής περιοχής του Νομού μας για το ύψος του επιδόματος θέρμανσης που τους χορηγείται και ζητούν να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, ενώ όλοι γνωρίζουν στην Ελλάδα ότι η περιοχή τους αποτελεί τη «Σιβηρία» της Ελλάδας και είναι συνώνυμο της παγωνιάς και του χιονιού, εν τούτοις τα κριτήρια που τέθηκαν από το Υπουργείο με τα οποία εξομοιώνονται όλες οι θερμοκρασίες κάτω των 15,5 βαθμών, δεν διακρίνουν μεταξύ του -14 βαθμών που βιώνουν οι κάτοικοι του Νευροκοπίου και των άλλων περιοχών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αναφέρεται στην επιστολή, η μέση οικογένεια στο Νευροκόπι Δράμας να λάβει επίδομα κάτω των 300 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από το μισό του ανώτατου ορίου των 650 ευρώ, το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο, με βάση τους συντελεστές που έχουν τεθεί, να το εισπράξει κάποιος.

«Ο κάτοικος της περιοχής μας αισθάνθηκε έναν εμπαιγμό, μια εξαπάτηση και αναζητά από σας το δίκιο του και την υποστήριξη», τονίζει ο Δήμαρχος στην επιστολή του.

Με δεδομένο το αίσθημα αδικίας και τον εμπαιγμό των κατοίκων του Νευροκοπίου, ο βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να λάβει μέτρα και να ικανοποιήσει το αίτημα για τροποποίηση των κριτηρίων χορήγησης και αύξηση του ποσού του επιδόματος θέρμανσης στην συγκεκριμένη περιοχή.