ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Ο Βελγικής καταγωγής εικαστικός Christophe Szpajdel είναι ίσως ο σημαντικότερος και πιο επιδραστικός δημιουργός λογοτύπων στην μουσική σκηνή της heavy metal σήμερα. Σε μια αξιόλογη καριέρα που μετρά ήδη τριάντα χρόνια, έχει δημιουργήσει περισσότερα από 10.000 λογότυπα, έχει εκθέσει σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία, ενώ έχει εκδώσει ένα επίτομο λεύκωμα του έργου του με τίτλο «Lord of the Logos: Designing the Metal Underground».

Βαθιά επηρεασμένος από τη γοτθική εικονογραφία και την καλλιγραφία, αλλά και από καλλιτεχνικά κινήματα όπως η art nouveau, η art deco, η σχολή Barbizon και ο κλασικισμός, έχει επάξια κερδίσει το σεβασμό της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας, με το πελατολόγιό του να ευρύνεται από κορυφαία underground metal σχήματα όπως οι Venom, οι Emperor και οι Wolves In The Throne Room, μέχρι τους Metallica, την Rihanna και τις Pussy Riot.

Στην θεματική έκθεση με τίτλο «Ένα Ταξίδι στις Χαμένες Πατρίδες» θα παρουσιάσει μια διαφορετική πτυχή της τέχνης του, άγνωστη μέχρι τώρα. Καλλιγραφίες από ρήσεις, τίτλους και στίχους τραγουδιών, σκίτσα σύγχρονων και αρχαιοελληνικών παραδοσιακών μουσικών οργάνων και μερικά εμβληματικά λογότυπα, θα πλαισιώσουν μια άκρως προσωπική έκθεση, αποτέλεσμα της αναπάντεχης ενασχόλησης και αγάπης του για τη μουσική και την κουλτούρα των Ελληνικών και Γεωργιανών πληθυσμών του Πόντου, του Καυκάσου και της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε Ελληνική πρεμιέρα την μικρού μήκους ταινία «The Lord of the Logos», σε σκηνοθεσία Luke Hagan, που ερευνά το έργο του Christophe Szpajdel. Η ταινία θα προβάλλεται σε συνεχή κύκλο στον εκθεσιακό χώρο.

 

19-30 Σεπτεμβρίου 2017

Αίθουσα Τέχνης Ελευθερία

Ώρες λειτουργίας: 12:00-14:00 / 18:00-22:00

Είσοδος ελεύθερη

Εγκαίνια Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Έναρξη 20:00

Συνδιοργάνωση:

Σύλλογος Προστασίας και Προώθησης της Πολιτιστικής Έκφρασης

Archaeopia

ΔΕΚΠΟΤΑ