ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ Α.Ε.» ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ Α. ΠΑΤΑΚΑΚΗ

 

 

Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας και πρόσκλησης ανάκλησης προς τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη απέστειλε η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ Α.Ε.», σχετικά με συγκεκριμένη αναφορά σε δήλωση που έγινε από πλευράς του κ. Πατακάκη, μετά από την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον της Δικαιοσύνης για την ασφάλιση των οχημάτων της Π.Ε. την περίοδο Νοέμβριος 2014-Νοέμβριος 2015.

Η εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ Α.Ε.» προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη στάλθηκε και σε τοπικά Μ.Μ.Ε., μεταξύ των οποίων και η εφημερίδα «Εργασία…συν», και έχει ως εξής:

Την 15η Νοεμβρίου 2017, παρασταθήκατε Κύριε Πατακάκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας, ως κατηγορούμενος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η εταιρεία μας, προέβη σε δήλωση Πολιτικής Αγωγής στο Δικαστήριο αυτό, η οποία έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: α. …δυνάμει της με αριθμό 236/7.11.2014 Απόφασής σας, ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, αναθέσατε απευθείας το έργο της ασφάλισης των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας, στην ασφαλιστική εταιρεία «Εθνική Ασφαλιστική» αντί του ποσού των 11.420,10 €, με χρονική διάρκεια από 7.11.2014 έως 7.11.2015 παρότι εμείς καταθέσαμε προσφορά ύψους 8.848,00 € και β. …προβήκατε στην ως άνω παράνομη πράξη με σκοπό να βλάψετε την εταιρεία μας, αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κατά το ποσό των2.572,10 €

Το Δικαστήριο μετά από ενδελεχή εξέταση μαρτύρων και εγγράφων σας έκρινε ΕΝΟΧΟ τέλεσης του αδικήματος και σας επέβαλλε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή (καθώς δεν τηρούσατε τους όρους του αρ.99 ΠΚ) αλλά με μετατροπή σε χρήμα, και παρεπόμενη ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Βεβαίως ασκήσατε έφεση κατά της Απόφασης, ως είχατε το δικαίωμα και η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου σε μέλλοντα χρόνο σε ανώτερο Δικαστήριο.

Εμείς από την πλευρά μας, παρότι διάδικοι στην εν λόγω δίκη, και παρότι είχαμε κάθε λόγο να επιχαίρουμε για την καταδίκη σας, προτιμήσαμε να τηρήσουμε σεμνή στάση. Δεν προβήκαμε σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές ή άλλες δηλώσεις, και γενικώς σας αντιμετωπίσαμε εν τιμή, σεβόμενοι το γεγονός ότι η ανωτέρω Απόφαση είναι πρωτόδικη και όχι αμετάκλητη, αλλά και σεβόμενοι εσάς τον ίδιο ως καταδικασθέντα κατηγορούμενο Αντιπεριφερειάρχη για ένα τόσο σοβαρό για τη θέση σας αδίκημα.

Εσείς όμως για ακόμα μια φορά ακολουθήσατε την οδό της ανεύθυνης και παράνομης εναντίον μας επίθεσης.

Την Παρασκευή 17.11.2017, αποστείλατε Ανακοίνωση στα ΜΜΕ, που ανέφερε ότι το Δικαστήριο σας καταδίκασε με την πρωτοφανή αιτιολογία ότι δεν λάβατε υπόψη σας την προσφορά του προηγούμενο αναδόχου, η οποία ωστόσο κατατέθηκε εκπρόθεσμα και με προφανή δόλο.

ΕΠΕΙΔΗ

Είναι ευρέως γνωστή η αντιδικία μας και η αναφορά σας στον «προηγούμενο ανάδοχο», παραπέμπει τη σκέψη του κοινού άμεσα σε εμάς και την εταιρεία μας.

ΕΠΕΙΔΗ

Η αναφορά σας ότι δήθεν «η προσφορά μας, κατατέθηκε εκπρόθεσμα και με προφανή δόλο», οδηγεί το κοινό να σκεφθεί ότι εμείς προβήκαμε στην προσφορά μας σε χρόνο που δεν μπορούσατε να τη λάβετε υπόψη (ώστε ως υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης να επιλέξετε την φθηνότερη δική μας προσφορά), και με σκοπό να σας παγιδεύσουμε ώστε να επιτύχουμε με άμεσα αμφισβητούμενης ηθικής και νομιμότητας την καταδίκη σας.

ΕΠΕΙΔΗ

Η στάση σας προσβάλλει την ίδια τη Δικαιοσύνη, πλην όμως επ’ αυτού δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να αντιδράσουμε.

ΕΠΕΙΔΗ

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε κάθε λόγω ή έργο σας που να αμφισβητεί την ακεραιότητά μας και να θέτει εν κινδύνω την κοινωνική και επαγγελματική μας θέση.

ΕΠΕΙΔΗ

Δεν προτιθέμεθα να φεισθούμε χρόνου, κόπου και εξόδων, για την προστασία των εννόμων αγαθών μας.

ΕΠΕΙΔΗ

Φρονούμε ότι είναι σοφότερο να αναμένουμε με καρτερία την τελική κρίση του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου, πριν προβούμε σε επίσημες και αναλυτικές δηλώσεις.

ΕΠΕΙΔΗ

Η ανωτέρω Ανακοίνωσή σας, δημοσιεύθηκε στα εξής μέσα μαζικής ενημέρωσης :

  1. στο διαδικτυακό ενημερωτικό ιστότοπο dramini.gr, την 17η.11.2017
  2. στο διαδικτυακό ενημερωτικό ιστότοπο destanea.gr, την 17η.11.2017
  3. στο διαδικτυακό ενημερωτικό ιστότοπο του ραδιοφωνικού καναλιού Alpha.gr News, την 17η.11.2017
  4. στην εφημερίδα Χρονικά, στο φύλλο 5355/20.11.2017
  5. στην εφημερίδα εργασία-συν, στο φύλλο της 23ης.11.2017.
  6. στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ στις 17/11/2017

Επίσης, δε στον προσωπικό σας λογαριασμό στον διαδικτυακό ιστότοπο facebook, την 17η.11.2017, καθώς και σε μη προσδιορισμένο έτι αριθμό άλλων ΜΜΕ ή σημείων δημοσιότητας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά σας, η οποία αποτελεί συνέχεια άλλων παράνομων καθ’ημών πράξεών σας.

Και σας καλούμε όπως εντός 5 ημερών από τη λήψη της παρούσης, προβείτε σε επίσημη ανακοίνωση ανάκλησης των ανωτέρω φράσεων σας εναντίον μας, σε όλα τα ανωτέρω ΜΜΕ, καθώς και σε όσα άλλα περιήλθε η Ανακοίνωσή σας (για τα οποία δεν έχουμε έτι λάβει σχετική γνώση). Επίσης δε στον προσωπικό σας λογαριασμό facebook, και σε κάθε άλλο σημείο δημοσιότητας, όπου έχετε αναρτήσει την Ανακοίνωσή σας.

Άλλως και με λύπη μας θα προβούμε άμεσα στις νόμιμες ενέργειες.

Σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα θα κοινοποιηθεί στα ανωτέρω ΜΜΕ, αλλά και σε όσα άλλα κρίνουμε χρήσιμο για την προστασία ημών και της εταιρείας μας.

 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Εταιρείας ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΑΕ