ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

Εσωκομματικές εκλογές προ των πυλών στη Νέα Δημοκρατία και οι οργανώσεις έχουν πάρει φωτιά, με κύριους πρωταγωνιστές, όπως μαθαίνω ότι συμβαίνει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, τους κατά τόπους Βουλευτές οι οποίοι θέλουν να ελέγξουν τον κομματικό μηχανισμό.

Στη Δράμα λίγο έως πολύ τα πράγματα είναι γνωστά…Και ο τοπικός Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης αν και δεν λέει ευθαρσώς αν στηρίζει κάποιον συγκεκριμένα, έχει «ενημερώσει» με τον δικό του τρόπο την νεοδημοκρατική κοινωνία πως στηρίζει δύο βασικές επιλογές. Για την θέση λοιπόν του Προέδρου της ΝΟΔΕ τον νυν Πρόεδρο της οργάνωσης, γιατρό στο λειτούργημα, κ. Θανάση Ανδρούτσο και για την θέση του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας τον κ. Μιχάλη Αμανατίδη.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Από την άλλη όμως πλευρά το ένα μεγάλο κομμάτι (το μέγεθος του οποίου φυσικά και θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα της κάλπης) της Δραμινής Νέας Δημοκρατίας συσπειρώθηκε και αντιδρά στο πρόσωπο του νυν Βουλευτή κ. Δημήτρη Κυριαζίδη για μια σειρά επιλογών και κινήσεών του, όπως π.χ. την αντίληψη που έχει ότι λειτουργώντας ο μέλος του Κοινοβουλίου μπορεί να οδηγήσει σειρά αυτοδιοικητικών στελεχών να φέρονται ως «κατηγορούμενοι» για «παραλήψεις» και για «αμέλειες» που έχουν διαπράξει κατά την θητεία τους, «απολογούμενοι» στους αρμόδιους Υπουργούς, καταθέτοντας ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο.

Μέσα λοιπόν σε αυτό κλίμα παθογένειας, όπως δημιουργήθηκε κυρίως από τον περίγυρο του Βουλευτή καλούνται τα μέλη και στελέχη, αλλά και οι απλοί νέο-εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι να δώσουν το παρόν στις κάλπες της 13 Μαΐου 2018.

Ευτυχώς όμως που τα αντανακλαστικά της κοινωνίας της Δράμας, δεν ακούνε «σειρήνες» και «διαδώσεις» και θεωρούν ότι για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εν όψει μάλιστα και ενδεχόμενης διακυβέρνησης της Χώρας σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, πρέπει να στηριχθούν ανεξάρτητες επιλογές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι επιλογές του νυν Βουλευτή δεν είναι αξιόλογες και πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο σύνολο των νέων τους καθηκόντων. Όμως, όπως πολύ συχνά συμβαίνει στην πολιτική ζωή η «δράση» φέρνει «αντίδραση».

Η καινοτομία αυτών των εσωκομματικών εκλογών είναι ότι οι ηγεσίες των νέων εσωκομματικών οργανώσεων θα επιλεγούν από το σύνολο των μελών. Μένει λοιπόν να φανεί στις κάλπες που θα στηθούν το μέγεθος της αμφισβήτησης στις επιλογές του κ. Κυριαζίδη. Πάντως, η δυνατότητα επιλογής «νέου αίματος» στην τοπική πολιτική σκηνή υπάρχει κι έτσι ενδεχομένως, ανάλογα βέβαια και με τα αποτελέσματα της κάλπης, να έχουμε να κάνουμε πλέον με μυαλά που βλέπουν εντελώς διαφορετικά την πρόοδο και την προκοπή του τόπου.

Οι υγιείς δυνάμεις λοιπόν, καλούνται να πετύχουν, αλλιώς η Δράμα και πάλι θα συνεχίσει να παραμένει στην αφάνεια, κάτι που ούτως ή άλλως δεν θέλει κανείς Δραμινός, των Νεοδημοκρατών συμπεριλαμβανόμενων, αλλά ούτε και τα κομματικά στελέχη στην ηγεσία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς.

Καλή επιτυχία, λοιπόν, στους νέους και ακηδεμόνευτους υποψηφίους.

 

Σπύρος Λάτσας