«Ενότητα και σύνθεση απόψεων την επόμενη μέρα με στόχο την ανάταξη του κόμματος και την πρωτιά στις εκλογές»

 

«Η εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια κορυφαία διαδικασία, ιδίως μετά την διπλή βαριά ήττα και την παραίτηση του χαρισματικού ηγέτη μας του Αλ. Τσίπρα. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και αυτό που έχει πρωτεύουσα σημασία είναι η συμμετοχή. Όχι μόνο για ΣΥΡΙΖΑ αλλά για το πολιτικό σύστημα», τόνισε μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Βασ. Ταλαμάγκα, ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος. «Η δημοκρατία χρειάζεται ισχυρά κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, παραμένει ένα από τα ισχυρότερα αριστερά κόμματα στην Ευρώπη και πρέπει να ανταποκριθεί στον ρόλο που του ανέθεσαν οι πολίτες, να βρει τον βηματισμό του και γι’ αυτό χρειάζεται ευρύτερη νομιμοποίηση στην κοινωνία. Το θέμα ξεπερνά τα στενά κομματικά σύνορα του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ξανθόπουλος, υπογράμμισε στη συνέχεια τα εξής:

– Έχει μεγάλη σημασία να επιλέξουμε επικεφαλής που θα αναλάβει να ανατάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα εκκινήσει την πορεία επανασυσπείρωσης και επανοικοδόμησης των σχέσεων μας με τις κοινωνικές ομάδες που μας γύρισαν την πλάτη με στόχο την ανάκτηση της πρωτιάς στις επόμενες εκλογές.

– Διαπίστωσα υψηλό αίσθημα ευθύνης και υψηλό επίπεδο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία. Έχουμε κατανοήσει όλοι την καμπή στην οποία βρισκόμαστε. Καταλαβαίνουν όλοι ότι πρέπει να συνθέσουμε την επόμενη μέρα τις διαφορετικές απόψεις. Είναι καθήκον μας. Έτσι προχωράει η Αριστερά. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ο νέος επικεφαλής έχει καθήκον να συνθέσει απόψεις και να δημιουργήσει μια ηγετική ομάδα που θα απηχεί τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδεχόμενο διάσπασης με αυτή την έννοια, είναι εξαιρετικά μικρό αν όχι ανύπαρκτο.

– Το μεγάλο διακύβευμα λοιπόν είναι πως θα οικοδομηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα. Οι πολίτες είναι κυρίαρχοι. Δεν ξέρουμε ούτε πόσοι ούτε ποιοί θα πάνε να ψηφίσουν. Δεν ξέρω αν πάμε στην δεύτερη Κυριακή. Σημασία έχει να πάμε πολλοί και αποφασισμένοι ότι θα είμαστε όλοι μαζί ανεξαρτήτως αποτελέσματος.