• «Καταθέτουμε την δική μας πρόταση»
  • «Η πολιτική δραστηριότητα του κρατούμενου Κασιδιάρη παραβιάζει τον σωφρονιστικό κώδικα»

«Αυτά είναι πάρα πολύ λεπτά ζητήματα, γιατί εκτός από τα ναζιστικά μορφώματα δεν πρέπει να φτάσουμε σε ένα επικίνδυνο κυνήγι μαγισσών. Το να θέτουμε προϋποθέσεις για λειτουργία κομμάτων όσο απεχθή κι αν είναι αυτά, δημιουργεί κινδύνους. Χρειάζεται πολύ πιο σταθμισμένη νομοθετική παρέμβαση που να έχει σχέση αμιγώς με τις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Συζητάμε και την δική μας συμβολή. Να δούμε και τι θα καταθέσει τελικά η Κυβέρνηση». Αυτά σημείωσε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Δράμας, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην ΕRΤnews για τη νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Και συνέχισε: «Έγινε τροποποίηση εδώ και ένα χρόνο και υπήρξε πρόβλεψη να αποκλεισθεί η συμμετοχή των καταδικασμένων χρυσαυγιτών στο κοινοβούλιο. Είχαμε πει ότι δεν είναι αποτελεσματική ρύθμιση με την έννοια ότι με διαφορετικό πρόσωπο επικεφαλής και με άλλους τίτλους μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή. Είμαστε όλοι απέναντι σε αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις. Ο κίνδυνος του φασισμού είναι εδώ αλλά κυρίως με πολιτικά και δευτερευόντως με νομικά μέτρα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε».

«Η πολιτική δραστηριότητα του κρατούμενου Κασιδιάρη είναι ζήτημα του σωφρονιστικού κώδικα. Έγιναν παραβιάσεις και παραβάσεις και οφείλουν να το δουν στην Κυβέρνηση. Το φασιστικό φαινόμενο είναι κοινωνικό και η απάντησή μας πρέπει να είναι κυρίως πολιτική, να είναι εκεί που αναπαράγεται η φτώχεια εκεί που βρίσκει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά», κατέληξε.