Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της Δράμας εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανδραμαϊκού Α.Ο., ύστερα από την συγχώνευση των ομάδων ΕΛΠΙΣ Δράμας (1922) και ΑΡΗΣ Δράμας (1926).

Χαιρετισμούς απηύθυναν o Πρόεδρος του Πανδραμαϊκού Α.Ο. Κώστας Καίρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας Μιχάλης Τάσσου, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Λευτέρης Καλλινικίδης και ο εκπρόσωπος του Πανδραμαϊκού Νόστου Θεσσαλονίκης και πρώην Πρόεδρος του Πανδραμαϊκού Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Έγγραφο χαιρετισμό απέστειλαν ο Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο ποιητής, πανεπιστημιακός και παλιός ποδοσφαιριστής της Ελπίδας Δράμας Νάσος Βαγενάς, ο οποίος συνεισέφερε με κείμενο του στο λεύκωμα, ενώ δια εκπροσώπου έστειλε χαιρετισμό η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου.

Αναμνήσεις από την ιστορία του συλλόγου μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους, ο πρώην Πρόεδρος Ιορδάνης Κωνσταντινίδης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιάννης Καραϊσαρλής, Τάκης Στάμογλου, Πασχάλης Δημαρίδης, Σταύρος Καλτσίδης, Δημήτρης Μπεζαντές (που ήρθε από την Αθήνα για την εκδήλωση), ο υπεύθυνος του τμήματος πετοσφαίρισης Γιάννης Παπανικολάου, ο φίλαθλος και πρώην Βουλευτής Δράμας Στάθης Σαραφόπουλος, ο προπονητής Μπάμπης Καζεπίδης και ο ποδοσφαιριστής Iam Belmani.

Οι Θωμάς Μήτρου και Σωτήρης Δημηρόπουλος, παρουσίασαν το λεύκωμα «50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ» που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες από την ΔΕΚΠΟΤΑ. Το λεύκωμα περιλαμβάνει, ιστορικά στοιχεία για τον Πανδραμαϊκό και τις ιδρυτικές του ομάδες, κείμενα που αφορούν την ομάδα, εκτενές φωτογραφικό υλικό, αποτελέσματα αγώνων και αυτούς που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία μας.

Την ιστορία του Πανδραμαϊκού, τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες παλαίμαχοι αθλητές, παλιοί παράγοντες και προπονητές, αντιπροσωπεία από την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανδραμαϊκου και πλήθος φιλάθλων της ομάδας μας, ανάμεσα τους αρκετοί από Θεσσαλονίκη και Καβάλα, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας Γιώργος Χατζησαρόγλου, ο εκπρόσωπος της RAYCAP και Διευθυντής του εργοστασίου στην Δράμα Αθανάσιος Γαλόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Κυριάκος Μαραβέλιας, το διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργος Καμαριωτίδης, ο πρώην Βουλευτής Δράμας Ανέστης Σαατσόγλου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δραμινών Θεσσαλονίκης Αγαθάγγελος Καλλινικίδης.

Δόθηκαν τιμητικά αναμνηστικά (με την συμβολή του Πανδραμαϊκού Νόστου) σε όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν στον Πανδραμαϊκό και ήταν στην εκδήλωση, ενώ μπορούν να τα προμηθευτούν και όσοι επιθυμούν και για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Ευχαριστούμε για την συμβολή στην έκδοση του λευκώματος το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, τον Δήμαρχο και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή μας Χριστόδουλο Μαμσάκο, την ΔΕΚΠΟΤΑ με τον νυν Πρόεδρο της κ. Ελευθέριο Καλλινικίδη και τον τέως Γιώργο Ψαρρά. καθώς και την εταιρεία RAYCAP και τον Πρόεδρο της κ. Κωνσταντίνο Αποστολίδη. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την γενικότερη συμβολή του στην δημιουργία του λευκώματος τον πρώην Δήμαρχο Δράμας, κ. Θωμά Μαργαρίτη, ο οποίος ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης.

Στην αρχή της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βαγγέλη Κουλουμπή, φιλάθλου του Πανδραμαϊκού, που έφυγε από κοντά μας λίγο πριν την εκδήλωση.

 

Η οργανωτική επιτροπή