Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκαν στη Δράμα εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Συγκεκριμένα τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας, ενώ έγινε ομιλία από τον κ. Ευστάθιο Παπαδόπουλο.

Στη συνέχεια, στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον δημοτικό κήπο της Δράμας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε ακόμη απόδοση θρήνου-τραγούδι, απαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη και κατάθεση στεφάνων. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Παραβρέθηκαν οι θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, καθώς και εκπρόσωποι Ποντιακών Συλλόγων με τα λάβαρά τους.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και τις δύο προηγούμενες ημέρες. Την Παρασκευή 17 Μαΐου, στην πλατεία Ελευθερίας έγινε ομιλία από τη Χρυσή Ολυμπιονίκη κ. Βούλα Πατουλίδου με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου-Κατάθεση Ψυχής μας», ενώ συμμετείχε και η χορωδία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας. Ακολούθησε πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού στον Δημοτικό Κήπο Δράμας.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του Στυλιανού Κοσμίδη (Ιστύλ Αγά) με ομιλητή τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και απόδοση χορού Σέρρα προς τιμήν του Στυλιανού Κοσμίδη.