ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Εισηγήτρια στο 3ο Προσυνέδριο της Ν.Δ., το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα με τίτλο «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη», θα είναι η Δραμινής καταγωγής κ. Μαρία Καραγιαννίδου – Ανδριοπούλου. Μάλιστα, η κ. Καραγιαννίδου – Ανδριοπούλου θα είναι μία από τους τρεις κυρίους εισηγητές/εμπειρογνώμονες του Προσυνεδρίου.

Στα Προσυνέδρια της Ν.Δ. ομιλητές δεν είναι μόνο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και Έλληνες από το Πανεπιστήμιο, από τις επιχειρήσεις, από το χώρο της εργασίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, με στόχο να ακουστούν καινούργιες ιδέες. Οι εισηγήσεις σε κάθε Προσυνέδριο γίνονται από τον ή τους αντίστοιχους Τομεάρχες και από 3 εισηγητές – εμπειρογνώμονες, διακεκριμένους στο χώρο τους, ανεξάρτητα από την προγενέστερη κομματική τους επιλογή, υποδηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια για διεύρυνση του Κόμματος.

Ως γνωστόν, το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και πριν από το Συνέδριο έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση 7 Προσυνεδρίων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κάθε Προσυνέδριο αντιστοιχεί σε μια διαφορετική θεματική ενότητα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί Προσυνέδρια στη Νίκαια της Αττικής «Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους» και στην Πάτρα «Για τους Νέους». Και μετά από αυτό των Ιωαννίνων θα πραγματοποιητηθούν Προσυνέδρια στο Ηράκλειο «Για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας», στη Λάρισα «Για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια», στην Ανατολική Αττική «Για την καθημερινότητα των Ελλήνων, την Ασφάλεια και την Ποιότητα Ζωής τους» και στη Θεσσαλονίκη και θα έχει τίτλο: «Για ένα Νέο Πατριωτισμό».

 

«Ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη ευθύνη»

 

Σχολιάζοντας την συμμετοχή της στο 3ο Προσυνέδριο της Ν.Δ. η κ. Καραγιαννίδου – Ανδριοπούλου, σε ανάρτησή της στο facebook, αναφέρει:

Νιώθω πράγματι ιδιαίτερη τιμή για την πρόσκληση της Ν.Δ. να είμαι μια από τους τρεις κυρίους εισηγητές/εμπειρογνώμονες στο 3ο Προσυνέδριο που θα γίνει στα Ιωάννινα στις 31 Οκτωβρίου και θα έχει τίτλο: «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη». Η ευθύνη που νιώθω είναι επίσης μεγάλη καθώς για πρώτη φορά μια Ελληνική πολιτική παράταξη εισάγει στις προσυνεδριακές διεργασίες της & συνεπώς στο πρόγραμμά της τη γήρανση του πληθυσμού (μέτρα θωράκισης για το σύστημα υγείας & κοινωνικής φροντίδας) & την άνοια!

 

Βιογραφικό Μ. Καραγιαννίδου – Ανδριοπούλου

 

Η Μαρία Καραγιαννίδου – Ανδριοπούλου εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια ως ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Economics, όπου συμμετέχει σε πλήθος εργασιών και μελετών για το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας. Είναι επίσης επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι μέλος στο συμβούλιο ανερχόμενων ερευνητών του International Longevity Centre-UK καθώς και επιστημονικό μέλος στην επιτροπή άνοιας της Βρετανικής Βουλής.

Έχει συγγράψει μαζί με συναδέλφους της από το LSE την Παγκόσμια Έκθεση για την Άνοια το 2016, η οποία αφορά στα συστήματα υγείας και στην ανάγκη προσαρμογής τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της άνοιας. Η έκθεση αυτή αξιοποιήθηκε από κυβερνήσεις κρατών (Αυστραλία, Πορτογαλία) καθώς και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αλλαγή της πολιτικής στην αντιμετώπιση της άνοιας.

Επίσης, έχει συγγράψει, μεταξύ άλλων, εκθέσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση (για τα οικονομικά της άνοιας) και για το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας με έμφαση στην πρόληψη της άνοιας και στην αναδιάρθρωση των δομών πρόληψης της άνοιας.

Έχει εργαστεί επίσης στο King’s College London, στην Παγκόσμια Εταιρεία Άνοιας (ADI), στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer’s, όπου έχει διακριθεί σε Παγκόσμιο διαγωνισμό για την προσέγγιση της ομάδας της στις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις για ασθενείς με άνοια (The International Dementia Excellence Awards 2010).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα (Κοκκινόγεια).