Η εκλογή του Αρχιμανδρίτη π. Δωροθέου Πάπαρη ως Μητροπολίτη Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, δικαίωσε απόλυτα το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εργασία… συν» και της ιστοσελίδας ergasia-press.gr, καθώς είχαν ενημερώσει εγκαίρως το αναγνωστικό τους κοινό για την εξέλιξη αυτή.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα ergasia-press.gr (28 Αυγούστου – Περισσότερα ΕΔΩ) και στην εφημερίδα «Εργασία… συν» (1 Σεπτεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 772) είχε δημοσιευτεί ρεπορτάζ (με τίτλο «Οι επικρατέστεροι για τη θέση του Μητροπολίτη Δράμας»), στο οποίο αναφέρονταν οι επικρατέστεροι Αρχιμανδρίτες για να εκλεγεί ένας από αυτούς Μητροπολίτης Δράμας. Ανάμεσα στα ονόματα περιλαμβάνονταν και αυτό του Αρχιμανδρίτη π. Δωρόθεου Πάπαρη. Μάλιστα το ρεπορτάζ ανέφερε επί λέξει: «…Από τους 4, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προς το παρόν προβάδισμα φέρεται να έχει ο Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος…».

Με νεότερο δημοσίευμά τους η ιστοσελίδα ergasia-press.gr (9 Σεπτεμβρίου – Περισσότερα ΕΔΩ) και η εφημερίδα «Εργασία… συν» (15 Σεπτεμβρίου, αρ. φύλλου 774) συνέχισαν το ρεπορτάζ και ανέφεραν πλέον ρητά πως ο Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Πάπαρης θα αποτελέσει την επιλογή της Ιεράς Συνόδου για την Ιερά Μητρόπολη Δράμας. Ο τίτλος των δημοσιευμάτων (ηλεκτρονικού και έντυπου) ήταν «Ο κύβος ερρίφθη για τον νέο Μητροπολίτη Δράμας». Στο ρεπορτάζ αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «…Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο πατέρας Δωρόθεος θα αποτελέσει την τελική επιλογή της Ιεράς Συνόδου για να αναλάβει την Ποιμαντορία στη μαρτυρική Ιερά Μητρόπολη Δράμας…».

Φυσικά, η πρόσφατη εξέλιξη με την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Δωρόθεου ως νέου Μητροπολίτη Δράμας επιβεβαίωσε πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ σε πανελλήνιο επίπεδο. Σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την τοπική κοινωνία της Δράμας, η εφημερίδα «Εργασία… συν» και η ιστοσελίδα ergasia-press.gr ενημέρωσαν έγκαιρα και έγκυρα το αναγνωστικό τους κοινό, με αξιοποίηση αξιόπιστων πληροφοριών, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το βασικό μότο αυτής της εφημερίδας: άλλοι γράφουν για να διαβάζετε… εμείς γράφουμε για να θυμάστε…

ergasia-press.gr