ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

  • Σε εξέλιξη 4 έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ
  • Έργα στον πρωτογενή τομέα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, συνολικού προϋπολογισμού 960.000 ευρώ
  • Παρεμβάσεις σε δημόσια κτήρια (Δικαστικό Μέγαρο και Παράρτημα Προστασίας Παιδιού), συνολικού προϋπολογισμού 287.000 ευρώ
  • «Το Χιονοδρομικό Φαλακρού ήδη έχει ανάδοχο για την εύρυθμη λειτουργία του και τον εκχιονισμό του»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνέντευξη τύπου για μια σειρά έργων τα οποία έχουν δρομολογηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, παραχώρησε, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος. Όπως ανέφερε τα έργα αφορούν τα οδικά δίκτυα, τον πρωτογενή τομέα (αγρότες – κτηνοτρόφους), καθώς και παρεμβάσεις σε δημόσια κτήρια. Ο συνολικός προϋπολογισμών όσων ανακοίνωσε ο κ. Παπαδόπουλος είναι 5.747.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του, υπάρχει «πολύ υλικό προς δημοσιοποίηση όσον αφορά τα έργα που υλοποίει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας». Επίσης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και σε πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας αναφέρθηκε σε 4 έργα οδοποιίας τα οποία βρίσκονται σε φάση εκτέλεσης. Όσον αφορά το έργο για τον οδικό άξονα από φανάρια Βιομηχανικής Περιοχής μέχρι τη διασταύρωση του Βώλακα, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι ήδη «έχει εγκατασταθεί ήδη ο εργολάβος για την υλοποίησή του» και εξήγησε πως το έργο αφορά τη βελτίωση του οδοστρώματος και γενικότερα της λειτουργίας του δρόμου. Μάλιστα, όπως τόνισε «σε αυτό το οδόστρωμα κινείται ο μεγαλύτερος όγκος των οχημάτων των μαρμαροβιομηχανιών της περιοχής». Μάλιστα, επέστησε την προσοχή σε όσους κινούνται στο συγκεκριμένο οδικό άξονα, ζητώντας να είναι προσεκτικοί προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ένα άλλο έργο, το οποίο κι αυτό ήδη υλοποιείται, αφορά την οδοποιία στην είσοδο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Επίσης σε φάση εκτέλεσης βρίσκεται και το έργο της συντήρησης του δρόμου από το επαρχιακό δίκτυο διασταύρωσης Κ. Νευροκοπίου με Βώλακα μέχρι την Κοινότητα Βώλακα, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Τέλος, ένα ακόμη έργο οδοποιίας που εκτελεί η Π.Ε. Δράμας είναι η ασφαλτόστρωση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου στα ανατολικά του Νομού και συγκεκριμένα στον άξονα Δράμας – Καβάλας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Συνολικά ο προϋπολογισμός των 4 έργων οδοποιίας είναι 4.500.000 ευρώ, με τον κ. Παπαδόπουλο να επισημαίνει πως είναι σημαντικές οι παρεμβάσεις που γίνονται, αλλά επίσης είναι σημαντικά και τα χρήματα που δαπανώνται.

Για τα έργα σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε πως πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή η συντήρηση της λιμνοδεξαμενής ΤΟΕΒ Ρέμβης της Π.Ε. Δράμας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Όπως είπε, το έργο αφορά τη συντήρηση της λιμνοδεξαμένης που είναι στα όρια του Μαυροβάτου και έχει σχέση τόσο με τους αγρότες της περιοχής, αλλά και γενικότερα και με την πυροπροστασία της περιοχής, καθώς λειτουργεί ως αποταμιευτήρας νερού σε φαινόμενα πυρκαγιάς Ένα άλλο έργο που αφορά τον πρωτογενή τομέα είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των δεξαμενών της Τοπικής Κοινότητας Δασωτού και της Τοπικής Κοινότητας Κ. Βρόντους, προϋπολογισμού 360.000 ευρώ. Τέλος, με κονδύλιο ύψους 500.000 ευρώ θα γίνει ο καθαρισμός του χειμάρρου Δοξάτου.

«Τα έργα έχουν συμβασιοποιηθεί και ξεκινούν το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι το οποίο ευχόμαστε να συμβεί. Είναι κάτι που θα τοποθετηθεί εργολάβος το επόμενο διάστημα. Είχαμε πει προεκλογικά ότι υπήρχαν χρήματα, κωδικοί με χρήματα και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Σήμερα είμαστε εδώ και κάνουμε πράξη τα όσα είχαμε πει προγενεστέρα».

Όσον αφορά τα έργα που αφορούν δημόσια κτήρια της περιοχής, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στο Δικαστικό Μέγαρο Δράμας και σε ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης με φορέα υλοποίησης την Π.Ε. Δράμας. Όπως εξήγησε, ο προϋπολογισμός είναι 257.000 ευρώ και αφορά παρεμβάσεις σε εξωτερικούς χώρους και χώρους υγιεινής, σε ηλεκτρομηχανολογικά και στην εμφάνιση του κτηρίου. «Μπήκαμε μπροστά ως Περιφερειακή Ενότητα Δράμας να κάνουμε μια παρέμβαση στους χώρους γενικότερα του κτηρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας, «οι οποίες εργάζονται, ειδικά το τελευταίο διάστημα πυρετωδώς, για να φέρουμε εις πέρας όλα αυτά τα έργα, τα οποία είχαν σταματήσει τα προηγούμενα χρόνια». Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο έργο της διαμόρφωσης και συντήρησης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Όπως είπε, ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση με ανάδοχο και το έργο αφορά κάποιες παρεμβάσεις βελτίωσης και ευπρεπισμού του χώρου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας μίλησε και για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού. Όπως είπε, «ανοίξαμε τους φακέλους του μειοδοτικού διαγωνισμού για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού». Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως «πριν αναλάβω τη θέση, ήμασταν ήδη, μετά τις εκλογές, σε μια εγρήγορση για να τρέξουν κάποια πράγματα» και υπογράμμισε πως «το Φαλακρό ήδη έχει ανάδοχο για την εύρυθμη λειτουργία του και τον εκχιονισμό του». Οι κινήσεις αυτές, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, αποσκοπούν στο «να λειτουργήσει όπως θα πρέπει να λειτουργεί όλες τις χρονιές από εδώ και πέρα», ενώ ενημέρωσε πως έχει υπάρξει φροντίδα και για την εργολαβία συντήρησης κάποιων φθορών στα μηχανολογικά – λειτουργικά μέρη της περιοχής. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας σημείωσε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία του Φαλακρού. «Επειδή όμως δεν μου αρέσει να ανακοινώνω απλά σκέψεις, θέλω να είμαι πιο συγκεκριμένος, το επόμενο διάστημα θα ονοματίσω κάποια πράγματα με χρήματα και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για το Φαλακρό», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.