ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ, Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Ν. ΔΟΥΚΑ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, κλιμάκιο της Ν.Δ. αποτελούμενο από τον Βουλευτή Επικρατείας και πρώην Υπουργό κ. Δημήτρη Σταμάτη, τον Ευρωβουλευτή, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο, πρώην Υπουργό και εκ νέου υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Δούκα. Τα στελέχη της Ν.Δ., συνοδευόμενα από τον Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας κ. Αθανάσιο Ανδρούτσο, συμμετείχαν στον εορτασμό της σύναξης του Οσίου Γεωργίου του νέου, καθώς και στον εορτασμό της 78ης Επετείου της Μάχης στα οχυρά Λίσσε. Ακόμη, στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ». Για την επιλογή της ημέρας επίσκεψης του κλιμακίου της Ν.Δ. στη Δράμα, ο κ. Κυριαζίδης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ανέφερε ότι πρόκειται για «μέρα με θρησκευτικό και εθνικό περιεχόμενο για τη Δράμα μας» και στόχος ήταν «με την παρουσία μας να δώσουμε μια άλλη διάσταση». Ο κ. Κυριαζίδης σημείωσε πως «όλοι ανυψώσαμε το φρόνημά μας, παίρνοντας θετικά στοιχεία από την κοινωνία», ευχαριστώντας παράλληλα τη Δραμινή κοινωνία «που μας έδωσε και θάρρος και δύναμη για τη συνέχεια».

Στις δηλώσεις του, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Σταμάτης αρχικά εξέφρασε την χαρά του, «γιατί βρίσκομαι σε μια περιοχή γνώριμη από τα παλιά», καθώς έχει διατελέσει στο παρελθόν Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για τον κόσμο της Δράμας επεσήμανε πως διακατέχεται από «φιλοξενία και υψηλό φρόνημα». Όπως είπε ο κ. Σταμάτης, η διαπίστωση που έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κλιμακίου της Ν.Δ. στη Δράμα «είναι μια διαπίστωση που την κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά ξεχωρίζει στο Βορειοελλαδικό χώρο, στην περιοχή της Μακεδονίας. Διαπιστώνουμε παντού ότι υπάρχει ένα παλλαϊκό αίτημα να φύγει αυτή η Κυβέρνηση. Αυτό είναι καταλυτικό για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων». Για τον χρόνο των εθνικών εκλογών, ο Βουλευτής της Ν.Δ. επεσήμανε ότι η απόφαση του κ. Τσίπρα «θα κριθεί από το πως θα εκτιμήσει ο ίδιος και το κόμμα του το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών» και «από το αν η ήττα, που όλοι τη θεωρούν δεδομένη, θα είναι διαχειρίσιμη ή μη διαχειρίσιμη». «Εγώ πιστεύω πως δεν θα είναι διαχειρίσιμη» υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης και πρόσθεσε ότι ως Ν.Δ. «δίνουμε εξαιρετικά μεγάλη σημασία στη μάχη των Ευρωεκλογών, όπως και των Περιφερειακών Εκλογών». Για τις Ευρωεκλογές ανέφερε ότι «όλοι όσοι λένε, το 80%, να φύγει αυτή η πολύ κακή Κυβέρνηση, θα έχουν μια ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να δείξουν την πόρτα εξόδου» και «ο αξιόπιστος φορέας να ικανοποιήσει αυτή την απαίτησή του είναι ένας. Είναι η Ν.Δ.». Στη συνέχεια, ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε στην χαλαρή ψήφο των Ευρωεκλογών, κάνοντας λόγο για «πανσπερμία μικρών κομμάτων» και σημειώνοντας ότι «η ξαφνική παρουσία τους στην πολιτική ζωή σε βάζει σε υποψίες», καθώς «η Πολιτική σκοπιμότητα που θα εξυπηρετούσαν ήταν να γίνει διασπορά των ψήφων διαμαρτυρίας». Χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης υπογράμμισε πως «η ψήφος σε τέτοια κόμματα που εμφανίστηκαν τώρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα μπαστουνάκια στήριξης του κ. Τσίπρα. Κι αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι ψηφοφόροι». Για τις Περιφερειακές εκλογές ο Βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε ότι «έχουν μεγάλη πολιτική σημασία», προσθέτοντας πως είναι σημαντικό «να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με Περιφερειάρχες που θα διακατέχονται από τη νέα αντίληψη για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα τα πράγματα». «Καλούμε τους πολίτες να στοιχηθούν, με την καλή έννοια, γύρω από τις αποφάσεις του κόμματος» επεσήμανε ο κ. Σταμάτης, καθώς «δίνουμε μια κρίσιμη πολιτική μάχη και δεν πρέπει να χάσουμε καμία». Όπως είπε, «εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει κι εκείνοι που πιστεύουν και κατανοούν ότι ο αξιόπιστος φορέας αλλαγής είναι η Ν.Δ., πρέπει να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν τις υποψηφιότητες που προτείνουμε». Ο Βουλευτής της Ν.Δ. ολοκλήρωσε την τοποθέτησή καλώντας κάθε πολίτη «να δώσει το μήνυμα της εξόδου στον κ. Τσίπρα και ταυτόχρονα εμπιστευθεί στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δυνατότητα να αλλάξουμε την πορεία της χώρας».

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Δούκας, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ανέφερε πως ο ίδιος δεν είναι πολιτικός και ότι «ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και ο οργανισμός της Ν.Δ. δείχνουν με το ευρωψηφοδέλτιο ότι θέλουν να επενδύσουν στους ανθρώπους της δημιουργίας και της παραγωγής και είναι μεγάλη τιμή για μένα να με θεωρεί έναν από αυτούς». Όπως είπε, ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και πιστεύει στην παραγωγική οικονομία της χώρας. «Ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομέας μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία» σημείωσε ο κ. Δούκας και πρόσθεσε: «Με σύγχρονες δράσεις, σύγχρονη ανάπτυξη και ακολουθώντας τις νέες σύγχρονες δομές μπορούμε να επιτύχουμε πολύ σημαντικά πράγματα και μεγαλύτερες κερδοφορίες για τους παραγωγούς μας». Ο κ. Δούκας εξήγησε πως και στη Δράμα το κλιμάκιο της Ν.Δ. συνάντησε αυτό που συναντά σε όλη την αγροτική περιφέρεια της Ελλάδας: «Είναι η τρομακτική πίεση που έχουν οι κερδοφορίες των παραγωγών μας, ο ασφυκτικός κλοιός στον οποίον ζούνε σε σχέση με το κόστος παραγωγής τους και σε σχέση με τα αποτελέσματα που έχουνε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να γίνουν άμεσα βήματα ανάπτυξης προς αυτή την κατεύθυνση». Περιγράφοντας τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου σημείωσε πως αυτά είναι «το μεγάλο κόστος παραγωγής, ο μικρός κλήρος που έχουμε στην Ελλάδα, η έλλειψη χρήσης της τεχνολογίας στις καλλιέργειές μας, ώστε να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, η έλλειψη συνεργατικότητας». Ως λύσεις ο κ. Δούκας ανέφερε πως πρέπει «να εκσυγχρονίσουμε τις καλλιέργειές μας, να εστιάσουμε στα ποιοτικά προϊόντα και να απευθυνθούμε σε αγορές που αγοράζουν ποιοτικά προϊόντα πιο ακριβά» και για αυτό «πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ και στην φήμη των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό». Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. επεσήμανε πως με νικηφόρα αποτελέσματα για τη Ν.Δ. σε όλες τις προσεχείς εκλογές, «θα μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πάρα πολύ καλή στρατηγική για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Να αναπτύξουμε την αξιοπιστία της χώρας. Να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα την αξία που θα έπρεπε να έχει ως ένας αξιόπιστος εταίρος της Ε.Ε. Κι αυτό θα μας δώσει κι εμάς τη δυνατότητα στην Ε.Ε. να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ανάπτυξης για τη χώρα μας».

Ο Ευρωβουλευτής κ. Κεφαλογιάννης, στις δηλώσεις του, ανέφερε πως «στη Δράμα συναντήσαμε υπερήφανους ανθρώπους, συναντήσαμε ανθρώπους που πιστεύουν στον ίδιο κώδικα αξιών που πιστεύουμε κι εμείς. Κι αυτός ο κώδικας αξιών έχει στην προτεραιότητά του πρώτα την πατρίδα, το έθνος, την Ελλάδα, την οικογένεια, τη θρησκεία», προσθέτοντας πως αυτοί οι άνθρωποι «πιστεύουν ότι οι αρχές και οι αξίες πάνω στις οποίες η Ελλάδα μεγαλούργησε είναι αυτές που πρέπει να πρυτανεύσουν και στην πορεία τους στο μέλλον». Όπως είπε, «τα εθνικά μας θέματα μας πληγώνουν» κι αυτό γιατί «υπογράφηκε μια Συμφωνία, η οποία παραχωρεί εθνική κυριαρχία, παραχωρεί εθνικά μας δίκαια και είναι μια Συμφωνία, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη εθνική ήττα σε περίοδο ειρήνης». Ακόμη, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε πως κατά τη διάρκεια παρουσίας του κλιμακίου της Ν.Δ. στη Δράμα «είδαμε και τον κόσμο της παραγωγής και δημιουργίας», επισημαίνοντας πως «με αυτή την παραγωγική Ελλάδα θέλουμε να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε εκείνες συνέργειες που θα μας δώσουν εκείνη την προστιθέμενη αξία της δημιουργίας νέου πλούτου, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να βάλουμε το δείκτη προστασίας τους αδυνάτους. Μια Ελλάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον τομέα, όπως πρωταγωνιστούσε στο παρελθόν και μπορεί να δώσει μεγάλη οικονομική ανάταση στη χώρα μας». «Για αυτή την Ελλάδα αγωνιζόμαστε» πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης, αναπτύσσοντας σημεία της δράσης του στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ ακόμη τόνισε πως «με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρωτογενής τομέας θα είναι στην προτεραιότητά μας».