Μετά από 9 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτοδιοικητικό επίπεδο ο κ. Γιάννης Στεφανίδης, νυν Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ολοκληρώνοντας έναν κύκλο παρουσίας στα κοινά 37 χρόνων, ο οποίος έχει συνδεθεί απόλυτα με το Κ.Κ.Ε. Άλλωστε, πρόκειται για το πιο αναγνωρίσιμο διαχρονικά στέλεχος του Κόμματος στη Δράμα, με πολύπλευρους αγώνες, πέρα από τις αυτοδιοικητικές αίθουσες, κυρίως σε επίπεδο κοινωνίας.

Για πρώτη φορά ο κ. Στεφανίδης συμμετείχε σε αυτοδιοικητικές εκλογές το 1986 και ακολούθησαν ακόμη 8 παρουσίες, είτε ως επικεφαλής είτε ως μέλος συνδυασμού, πάντα σε ψηφοδέλτια τα οποία είχαν τη στήριξη του Κ.Κ.Ε. Μάλιστα, ο κ. Στεφανίδης κατέχει και μια ξεχωριστή ιδιότητα, καθώς σε αυτές τις σχεδόν 4 δεκαετίες, έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος, Δημοτικός Σύμβουλος και Περιφερειακός Σύμβουλος.

Πλέον, ο κ. Στεφανίδης δίνει τη σκυτάλη στη νεότερη γενιά του Κ.Κ.Ε. και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, αναφέροντας βέβαια σε συνομιλητές του πως «έχω κρεμάσει το σακάκι, όχι την κάπα».