ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Ανακοίνωση εκδόθηκε από το Εργατικό Κέντρο Δράμας σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας μαρμάρου Λαζαρίδη, μετά από συνάντηση της Διοίκησης με το νέο επενδυτή κ. Ανδρέα Αλτ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Αρνητική τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας μαρμάρων Λαζαρίδη.

Η εταιρεία μετά από χρέη που είχε σε τράπεζες πουλήθηκε και το τμήμα του εργοστασίου μαζί με λατομεία της, πέρασαν στην ιδιοκτησία της NORDIA Α.Ε..

Στη συνάντηση που είχε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Αλτ και παρουσία μελών της Διοίκησης του Σωματείου του χώρου, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες ότι θα κλείσουν τμήματα της επεξεργασίας με συνέπεια την απόλυση 30 και πλέον συναδέλφων.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Αλτ, ο Πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας συν. Σαβρίδης εξέφρασε την πάγια θέση της Διοίκησης του ΕΥΚ ότι ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας, που μάλιστα δεν αποτελεί και ανανεώσιμη πηγή, δεν μπορεί να εξάγεται ακατέργαστος και κατά συνέπεια να μην απορρέουν οφέλη στην τοπική κοινωνία. Είμαστε αντίθετοι στο χάσιμο υφιστάμενων θέσεων εργασίας και αν χρειαστεί θα βρεθούμε αντιμέτωποι.

Από πλευράς του, ο κ. Αλτ δήλωσε ότι η ανάπτυξη της πρώην επιχείρησης Λαζαρίδη, από τη δική του εταιρεία πρόκειται να γίνει με αργά βήματα και αντιπρότεινε ότι ένα μέρος των εργαζομένων για να μην απολυθούν μπορούν να απασχοληθούν στα λατομεία της επιχείρησης».

Για το συγκεκριμένο θέμα η εφημερίδα «Εργασία… συν» είχε σχετικό ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο της (Πέμπτη 29 Μαρτίου), καταγράφοντας τόσο τις απόψεις των εργαζομένων στην επιχείρηση μαρμάρου Λαζαρίδη όσο και τις απόψεις της νέας Διοίκησης.

Συγκεκριμένα από πλευράς εργαζομένων καταγράφηκε η ανησυχία ότι θα υπάρχουν μειώσεις προσωπικού σε συγκεκριμένα τμήματα της επιχείρησης που θα φτάσουν το 70%. Για το σκοπό αυτό το Σωματείο των εργαζομένων προχώρησε σε σειρά επαφών με θεσμικούς εκπροσώπους, ενώ σχεδιάζει και νέες στο μέλλον, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά της νέας ιδιοκτησίας ο νέος επενδυτής κ. Ανδρέα Αλτ διατήρησε μετριοπαθή στάση, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο μέλλον. Όπως σημείωσε, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πακέτου της εταιρείας, δεν είναι σκόπιμο να λέγεται τίποτα σχετικό, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει πότε ακριβώς οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες πώλησης. Πάντως επεσήμανε ότι καλό θα είναι οι εργαζόμενοι να έχουν εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη μέρα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων.