«ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση» για την μη πραγματοποιηθείσα τελικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 αναφέρονται τα εξής:

Στις 3-5-2018, το απόγευμα, προσκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου σε συνεδρίαση με θέμα την «Εικονικότητα προϋπολογισμών & τεχνικών προγραμμάτων , προμηθειών, έργων & εργασιών-υπηρεσιών δημοτικής περιόδου 2011-2014 Δημαρχίας Αναστασίου Χατζηλαζάρου».

Η συνεδρίαση δεν διεξήχθη τελικά, γιατί δεν υπήρξε απαρτία. Παρόντες 9 δημοτικοί σύμβουλοι: 6 της Δημοτικής Αρχής, 1 αποπεμφθείς, 1 της μείζονος αντιπολίτευσης και ένας της Ανοιχτής Παρέμβασης. Στην πορεία παρουσιάστηκαν και άλλοι Δ.Σ. αλλά πλέον είχε λήξει η συνεδρίαση.

Εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρξε από τη Δημοτική Αρχή, παρά τις εξαγγελίες της ότι θα γινόταν μέσω facebook! Αντίθετα, μας ζητήθηκε εισήγηση από το Δήμαρχο μετά την πρόσκληση! Ας σημειωθεί ότι σε παλαιότερη πρότασή μας για συνεδρίαση με θέμα τον Τ.Α.Ρ., παρόλο που εισηγηθήκαμε το θέμα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ακύρωσε την συνεδρίαση, ενώ δέχθηκε να εκδώσει πρόσκληση χωρίς εισήγηση. Άξιος ο μισθός του Προέδρου!

Μετά τη διαπίστωση της μη απαρτίας, αποχωρήσαμε.

Ο Δήμαρχος εκτελώντας και χρέη Προέδρου «ελέω θέσης» παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία εκτελούσε και χρέη μηχανικού ήχου, γιατί παρουσίαζε ηχητικά αποσπάσματα προϊόντα «κοπτορραπτικής».

Ο Δήμος μας παρουσιάζει, πράγματι, εικονική πραγματικότητα με την σημερινή Δημοτική Αρχή Δαλακάκη Δ.:

-Ο Δήμος μας παρουσιάζει έλλειμμα στον προϋπολογισμό του (ναι, σωστά διαβάζετε) 615,600 € και, κατά συνέπεια, θα έπρεπε να περικοπεί/αφαιρεθεί από δαπάνες το ανάλογο ποσό, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα.

Το περίφημο πλεόνασμα των 3.000.000,00€ εξανεμίστηκε, παρόλο που μας χαρίστηκαν/δωρίθηκαν 2,000.000,00€.

-Συνελήφθησαν, ναι συνελήφθησαν, από την επιθεώρηση εργασίας «μαύροι» παράνομα εργαζόμενοι στον Δήμο Δοξάτου με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο στο Δήμο μας με Δήμαρχο το Δαλακάκη Δ. περίπου 25.000,00€.

-Δε συμμετέχουμε στο πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του ΤΑΡ, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να είμαστε πιθανότατα ο μοναδικός Δήμος που δεν θα έχει κανένα όφελος, παρόλο που διέρχεται ο ΤΑΡ από τα εδάφη μας.

-Η καθαριότητα και τα απορριμματοφόρα του Δήμου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

-Στο οδικό δίκτυο είμαστε πρωταθλητές της λακκούβας.

-Στο πράσινο και στα χόρτα, αν υπήρχε βραβείο κακογουστιάς και μη κοπής, θα το λαμβάναμε τρία συνεχή χρόνια.

Ο βιολογικός καθαρισμός δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του Δήμου.

Δικαστικές αποφάσεις πληρωμής αλλά και κατασχέσεις κατακλύζουν το Δήμο μας.

-Δεν μας παρέχονται στοιχεία, για να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι σύμφωνα με το νόμο.

-Αντίθετα, ο Δήμαρχος μας, σε περίπτωση ύπαρξης βραβείου αυτοφωτογράφησης (selfie), πιθανότατα να το λάμβανε.

Επειδή τίποτα ουσιαστικό δεν έγινε από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή του Δαλακάκη Δ., πέραν της απίστευτης εμμονής του με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, προσπαθεί πιθανότατα να δημιουργήσει κλίμα ψευδαισθήσεων.

Εφόσον υπάρχουν δηλώσεις του Δημάρχου εναντίον της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, για ποιους λόγους αποφεύγει να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς; Γιατί, ενώ διαλαλεί ότι έχει στοιχεία, δεν προχωρά στις ενέργειες που οφείλει;

Για να δικαιολογήσει την πολιτική και δημοτική του ανυπαρξία ο Δήμαρχός μας αρέσκεται σε προκατασκευασμένες «τηλεδίκες».

Επιτέλους θα πρέπει να συναισθανθεί το μέγεθος της ευθύνης του, το μέγεθος της θέσης του Δημάρχου και του Δήμου Δοξάτου.

 

Για την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ο επικεφαλής

Μιχάλης Γ. Παπάζογλου