Σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΟΣ

Το βιογραφικό του κ. Βασιλού, όπως παρουσιάζεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του «Τα άρθρα μου και άλλα δημοσιεύματά μου», έχει ως εξής:

Ο Δημοσθένης Βασιλός γεννήθηκε στη Χωριστή Δράμας. Είναι παντρεμένος με τη ζωγράφο Λίτσα Βασιλού και έχουν δύο παιδιά.

Κατά την περίοδο των μαθητικών χρόνων ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και τον κλασικό αθλητισμό. Ως φοιτητής της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ήταν μέλος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου (Ε.ΔΗ.Ν.) και συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, σε όλους τους αγώνες της γενιάς του 1-1-4 και των δύο ανένδοτων αγώνων του Γεωργίου Παπανδρέου (Γέρου της Δημοκρατίας).

Στο Δικαστικό κλάδο μπήκε το 1964. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και Πρόεδρος των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων και Αποφυλακιζομένων, επί 15 χρόνια. Από το έτος 1985, ήρθε σε σύγκρουση με τον τότε Επιθεωρητή – Αρειοπαγίτη και αργότερα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλειο Κόκκινο, για θέματα ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Τον Αύγουστο του 1990 αναγκάσθηκε να παραιτηθεί με τον βαθμό του Εισαγγελέα Εφετών.

Ο Δημοσθένης Βασιλός ενεγράφη ως δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας την 27-2-1991 και διεγράφη, παραιτούμενος από αυτόν, την 8-7-2008, έκτοτε ως συνταξιούχος ήταν πάντα κοντά στο Σύλλογο και στους συναδέλφους.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του και αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την αποστολή στεφάνου και την παράσταση όλων των μελών του στη νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεστεί αύριο Σάββατο 21-1-2023, στις 11 π.μ., στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, Χωριστής Δράμας