ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 60ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

 

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων, καθώς το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 η παράσταση «PIAF! The show», πρώτη για το φετινό καλοκαίρι καθήλωσε το κοινό στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Για περίπου δύο ώρες (με ένα δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα ανάμεσα στα δύο μέρη της παράστασης) οι χιλιάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τραγούδια της γαλλίδας τραγουδίστριας Edith Piaf, από την γαλλίδα ερμηνεύτρια Anne Carrere, η οποία ήταν εκπληκτική τόσο σε φωνητικό επίπεδο, ξεδιπλώνοντας τις φωνητικές της ικανότητες, όσο και στη σκηνική της παρουσία και το υποκριτικό της ταλέντο. Δίκαιο το θερμό χειροκρότημα στο τέλος, κι αφού η παράσταση ολοκληρώθηκε με την «Όμορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη στα γαλλικά, τόσο για την πληθωρική και λαμπερή Anne Carrere όσο και για τους 4 δεξιοτέχνες  μουσικούς που την συνόδευαν στη σκηνή, αλλά και για τους υπόλοιπους συντελεστές του άρτιου καλλιτεχνικά αποτελέσματος, το οποίο ήταν πράγματι ένα show (όπως αναφέρει άλλωστε και ο τίτλος της παράστασης) διεθνών προδιαγραφών. Βέβαια οι θεατές στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων προσέφεραν και κατά τη διάρκεια της παράστασης το θερμό τους χειροκρότημα, γοητευμένοι από τη φωνή της γαλλίδας ερμηνεύτριας Anne Carrere, το άστρο της οποίας έλαμψε και στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Η ίδια μάλιστα προσπάθησε αρετές φορές να επικοινωνήσει με το κοινό στα… ελληνικά, διαβάζοντας… χαρτάκια, ανάλογα με την περίσταση.

Η παράσταση «PIAF! The show» ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη διάρκειας περίπου 45 λεπτών το καθένα. Στο πρώτο μέρος το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει λιγότερα γνωστά τραγούδια της Edith Piaf, από την περίοδο που η ίδια ήταν τραγουδίστρια στα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης. Στο δεύτερο μέρος, η ταλαντούχα Anne Carrere ερμήνευσε, συνοδεία του κοινού πολλές φορές, τραγούδια από την εποχή που η Edith Piaf είχε καθιερωθεί και πλέον έδινε παραστάσεις σε μεγάλους χώρους στο Παρίσι και στον υπόλοιπο κόσμο. Ανάλογα με την κάθε περίοδο που εξελισσόταν η ζωή της γαλλίδας τραγουδίστριας ήταν τόσο τα σκηνικά όσο και η ενδυμασία της Anne Carrere και των μουσικών που την συνόδευαν.

Και στα δύο μέρη της παράστασης (κυρίως όμως στο δεύτερο) η Anne Carrere… αλώνισε το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τραγουδώντας εκτός σκηνής σε όλη την ορχήστρα, αλλά ακόμη και στις κερκίδες. Μάλιστα, 4 άνδρες θεατές είχαν ενεργή συμμετοχή στην παράσταση, καθώς η γαλλίδα ερμηνεύτρια τραγούδησε δίπλα σε δύο εξ αυτών, σήκωσε για χορό έναν άλλο και λίγο πριν το φινάλε κατέβασε στη σκηνή έναν ακόμη, ο οποίος μάλιστα ανταποκρίθηκε στο ρόλο που κλήθηκε απρόσμενα να παίξει, γνωρίζοντας την αποθέωση μαζί με την Anne Carrere.

 

Θανάσης Σιουτόπουλος