ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡ. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

Σε ευχαριστήρια ανακοίνωση των 4ου και 17ου Νηπιαγωγείου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Από τη φετινή σχολική χρονιά, εφαρμόζεται στο 4ο και 17ο Νηπιαγωγείο Δήμου Δράμας το νέο, αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου το οποίο ενισχύει τις δωρεάν παροχές εκπαίδευσης και επιτυγχάνει τη σύγκλιση σχολικού και εργασιακού ωραρίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα νήπια έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την παραμονή τους στο Νηπιαγωγείο καθημερινά ως τις 17:30.

Από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του διευρυμένου ωραρίου διαπιστώθηκε ότι αυτός ο επιπλέον χρόνος είναι χρόνος πολύ δημιουργικός και παραγωγικός για τα νήπια και αποφασίστηκε από τις Προϊσταμένες και τις Εκπαιδευτικούς των δύο Νηπιαγωγείων να εφαρμοστεί μία σειρά μαθημάτων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Πρόκειται για ένα νέο, καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάλληλο για μαθητές προσχολικής ηλικίας. που προωθεί τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες 21ου αιώνα, ήπιες δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη συνεργασία, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, δεξιότητες ζωής, τεχνολογίας και επιστήμης.

Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρήγορη Παπαεμμανουήλ για την άμεση ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μας αυτή με την προμήθεια Εξοπλισμού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τις ανάγκες του Διευρυμένου Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος και το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο για την παρουσία και στήριξη στις δράσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες των Σχολικών Μονάδων του Νομού μας.

 

Οι Προϊστάμενες 4ου και 17ου Νηπιαγωγείου Δήμου Δράμας