Χρέος; Ποιο χρέος; Μετά το 2018 και βλέπουμε… Η Κριστίν Λαγκάρντ, συντάχτηκε στη γραμμή Σόιμπλε! Κι έτσι, από το ΔΝΤ έχουμε Πρόγραμμα… αλλά δεν έχουμε ούτε χρήματα, ούτε λύση για το χρέος! Περιμένατε κάτι άλλο; Βρε «γατάκια»… ακόμα δεν καταλάβατε τη διαπραγματευτική τακτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ; Η τακτική τους είναι… να μη διαπραγματεύονται! Δεν θέλουν να διαπραγματευτούν; Βαριούνται; Δεν μπορούν, λόγω ανικανότητας; Δεν ξέρω, τι να πω… πάντως δεν διαπραγματεύονται! Κωλυσιεργούν… μέχρι να συντάξουν οι δανειστές τα νομοσχέδια! Ναι… έτοιμα τους τα δίνουν! Το ομολογούν κι οι ίδιοι… δεν έχουν πρόβλημα, δεν ντρέπονται! «Μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν τα νομοσχέδια», είπε πριν από λίγες μέρες ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης! Το ακόμα χειρότερο είναι, ότι δέχονται τα όποια μέτρα την τελευταία στιγμή… με αποτέλεσμα, ο λογαριασμός να έρχεται ακόμα πιο τσουχτερός για όλους μας!

Τώρα λοιπόν, μετά και από το φιάσκο για το χρέος… τι θα κάνουν οι «επαναστάτες» της ομάδας των «53» του ΣΥΡΙΖΑ (στην οποία ανήκει και ο κ. Καραγιαννίδης); Τι θα κάνουν οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ; Θα ξεψηφίσουν το νομοσχέδιο-έκτρωμα… που ψήφισαν το Μάιο; Θα μας βγάλουν την «αγχόνη», που μας φόρεσαν… με εφιαλτικά μέτρα, έως και το 2020; Ρωτώ… γιατί αυτό ήταν το «αφήγημα», που μας πούλησαν! Ότι δηλαδή, ψήφιζαν τα νέα μέτρα… ως αντάλλαγμα μιας λύσης για το χρέος, εδώ και τώρα! Μάλιστα διατυμπάνιζαν, πως αν δεν δινόταν λύση άμεσα… θα τα ξεψήφιζαν! Τι θα κάνουν τώρα; Θα ξεψηφίσουν τα μέτρα… ή θα παραιτηθούν;

Ρωτώ… κι απαντώ: Δε θα κάνουν τίποτα! Οι τύποι αυτοί… δε «φλερτάρουν» απλώς με τη γελοιότητα… την έχουν «παντρευτεί» κιόλας! Και δεν πάω μακριά… στα μνημόνια, που θα έσκιζαν, κλπ! Θυμίζω την τελευταία γελοιότητα τους… που αφορά και την περιοχή μας! Αυτοί οι κύριοι λοιπόν, που στρογγυλοκάθονται τώρα στις υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες τους… πριν το 2015 είχαν κάνει το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»… κι έκλειναν κάθε τόσο διόδια! Αυτοί οι ίδιοι τύποι, που το 2015 ζητούσαν να κλείσουν οι 8 σταθμοί διοδίων της Εγνατίας… το 2017 αποφάσισαν να τους κάνουν 38, παρακαλώ! Κι όχι μόνο αποφάσισαν να τους αυξήσουν σε 38… το έκαναν και στα μουλωχτά! Κι όχι μόνο το έκαναν στα μουλωχτά… το έκαναν και χωρίς σχέδιο! Η κοινή υπουργική απόφαση Σπίρτζη-Τσακαλώτου, που μας έσκασε ξαφνικά στα μούτρα σαν «βόμβα»… το μόνο που λέει, είναι πως οι σταθμοί θα πρέπει να γίνουν εντός 5μήνου! Τι θα αποφέρουν στα δημόσια έσοδα… δεν έχει προϋπολογιστεί! Ρυθμίσεις και εξαιρέσεις για τους περίοικους… δεν έχουν αποφασιστεί! Τίποτα… τίποτα… τίποτα! Κανένα σχέδιο, καμιά εξήγηση… από τους πρώην «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»!

Αυτοί είναι! Και η επόμενη σελίδα του πολύτομου ημερολογίου των γελοιοτήτων τους, υποψιάζομαι ότι θα αφορά το κλείσιμο… της 2ης αξιολόγησης! Γιατί ακόμα δεν έκλεισε… αφού πρέπει να ολοκληρωθούν καμιά 20αριά ακόμα προαπαιτούμενα! Βλέπετε, η «επαναστατική» ομάδα των «53» στο ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμοι οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης… ψήφισαν και με τα δυο τους χέρια ό,τι αφορούσε την τσέπη μας! Μέτρα όμως, που αφορούν ζητήματα όπως πχ ιδιωτικοποιήσεις… είναι ακόμα στον αέρα! «Αντιστέκονταν» μέχρι σήμερα, βρε… έχουν και μια «ιδεολογία» η άνθρωποι!

Μπα, μη νομίζετε… θα ψηφίσουν και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα! Πως το έλεγε ο Βουτσάς στην ταινία; Ήταν να μην «τρουπώσουν»… άπαξ και «τρούπωσαν»… δεν αφήνουν εύκολα την καρέκλα!

Και μετά τη 2η… έρχεται η 3η αξιολόγηση! Κλάμα…