Συνολικά η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) προγραμματίζει να θέσει σε λειτουργία περισσότερα από 10 προγράμματα έως το τέλος του έτους

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή, 3 Ιουνίου, η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ (τ.ΟΑΕΔ), με πλήρη επιδότηση μισθού και στόχο να προσελκύσει έως 10.000 ανέργους, ηλικίας 18 – 29 ετών.

Η υποβολή αίτησης ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι. Η δράση αφορά απασχόληση για 7 μήνες, σε Αθήνα και Κεντρική Μακεδονία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα προσφέρει 6.500 νέες θέσεις εργασίας στην Αττική και 3.500 στην Κεντρική Μακεδονία.

Συνολικά η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) προγραμματίζει να θέσει σε λειτουργία περισσότερα από 10 προγράμματα έως το τέλος του έτους, με στόχο να προκύψουν πάνω από 86.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Στόχος του νέου προγράμματος, διάρκειας 7 μηνών και προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ (με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ) είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

Ωφελούμενοι είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης της ΔΥΠΑ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Ολόκληρη η απόφαση, ΕΔΩ.

Πηγή: protothema.gr