ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Ν. ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΚΑΙ Χ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δύο νέες υποψηφιότητες Δημοτικών Συμβούλων ενόψει των προσεχών εκλογών παρουσίασε, μέσω συνέντευξης τύπου, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, ο Δήμαρχος Δράμας και επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος. Συγκεκριμένα, υποψήφιοι θα είναι ο κ. Νίκος Λαυρεντιάδης και ο κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος. Μιλώντας εισαγωγικά και για τις δύο υποψηφιότητες ο κ. Μαμσάκος επεσήμανε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω δύο ακόμη υποψηφιότητες. Δύο άξιους συμπολίτες μας που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά, να στηρίξουν και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια της παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα”, γιατί πάνω από όλα και πρώτα από όλα τους ενδιαφέρει η πόλη που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ζουν. Τους καλωσορίζω στις τάξεις της παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα”».

Παρουσιάζοντας τον κ. Λαυρεντιάδη ο Δήμαρχος Δράμας ανέφερε ότι είναι ιδιωτικός υπάλληλος, υπεύθυνος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ έχει διατελέσει εμπορικός αντιπρόσωπος σε εταιρείες τροφίμων και είναι υπεύθυνος υπάλληλος σε εταιρεία χοντρικής πώλησης καφέ. Ακόμη, ο κ. Μαμσάκος είπε πως ο κ. Λαυρεντιάδης είναι πρώην αθλητής κολύμβησης στον ΚΟΔ με συμμετοχές και διακρίσεις σε περιφερειακά πρωταθλήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Λαυρεντιάδης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο μας Χριστόδουλο Μαμσάκο για την επιλογή του να είμαι υποψήφιος στην παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα”. Μια παράταξη που αποτελείται από έμπειρα άτομα σε θέματα αυτοδιοίκησης, αλλά και από πολλά νέα άτομα, με γνώσεις, εμπειρίες, όρεξη και διάθεση να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Κοινός στόχος και φιλοσοφία της παράταξης είναι να ενώνουμε τη Δράμα, λειτουργώντας καθημερινά κυρίως με σεβασμό, υπεύθυνα και σοβαρά, για το κοινό καλό. Πιστεύω πως άπαντες πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας σε όλα αυτά που μας ενώνουν, γιατί σίγουρα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλούς περισσότερους στόχους. Όσοι ασχολούνται και όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά οφείλουν καθημερινά να είναι το παράδειγμα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Θέλω να ευχηθώ στο Δήμαρχο μας καλή επιτυχία και καλή δύναμη, ώστε να συνεχίσει το έργο του και να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος και η παράταξή μας. Όπως επίσης, καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και Δημάρχους».

Για τον κ. Παπαδόπουλο, ο κ. Μαμσάκος είπε πως είναι «γιος πολύτεκνης οικογένειας, πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δ.Π.Θ., με μεταπτυχιακό τίτλο στη σεισμική μηχανική και στον αντισεισμικό σχεδιασμό. Ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού και συγχρόνως κατέχει τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου Νευροκοπίου σε μελέτες και επιβλέψεις πλήθους έργων. Έχει μεγάλη εμπειρία σε ωρίμανση, υποβολή και ένταξη συγχρηματοδοτούμενων έργων. Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ».

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε το Δήμαρχο «το Δήμαρχο για την επιλογή του για να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται με την παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα”», ενώ ευχαρίστησε ακόμη «τους φίλους μου και τους γνωστούς που με πρότειναν στο Δήμαρχο, γνωρίζοντας τις ικανότητες μου για να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία να προωθήσουμε το σχέδιο που υπάρχει και να πάμε ένα βήμα παραπέρα για το αύριο αυτής της πόλης».

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «για μένα ήταν εύκολο να επιλέξω να συμπαραταχθώ με την παράταξη αυτή, γιατί γνωρίζω το μεγάλο έργο που έχει παραχθεί και λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ένας και μόνο νόμος, ο 4412, έχει φτάσει το τέλος της θητείας της κάθε Δημοτικής Αρχής με τα μεγαλύτερα έργα να υλοποιούνται στο σημείο αυτό. Το πρόβλημα αυτό είναι πανελλαδικό, δεν είναι τοπικό, ισχύει για όλους τους Δήμους».

Ακόμη, μιλώντας στα τοπικά ο Μ.Μ.Ε., ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Αυτό το έργο θα πρέπει να γνωστό σε όλους τους δημότες της Δράμας. Θα πρέπει με ειλικρίνεια να μιλήσουμε σε αυτούς, ώστε να κατανοήσουν οι ίδιοι και να διαπιστώσουν από μόνοι τους ότι ο Δήμαρχος Δράμας είναι παρών. Είναι ο κατάλληλος Δήμαρχος για να τους εκπροσωπήσει στη διεκδίκηση κονδυλίων για τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η Δράμα, να τους εκπροσωπήσει στους διεθνείς και εθνικούς φορείς, όπου κι εκεί γίνεται ένα μεγάλο “παιχνίδι” και από όπου μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά χρήματα, να τους εκπροσωπήσει στην προσπάθεια που γίνεται για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και εμάς των ιδίων».

«Σε αυτή την προσπάθεια, με γνώση και εμπειρία, είμαι εδώ για να πολλαπλασιάσουμε αυτό το αποτέλεσμα και να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Το αύριο είναι εδώ. Απλά πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να το κοιτάξουμε» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, ευχαριστώντας την οικογένειά του και τους φίλους του, «που αμέσως αυτή την προσπάθειά μου να ασχοληθώ με τα κοινά, την αγκάλιασαν και με προέτρεψαν να συμμετέχω σε αυτήν».