Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική σε όλη την Ελλάδα για πυρκαγιές καθώς έχουν ξεσπάσει αρκετά μέτωπα ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική σε όλη την Ελλάδα για πυρκαγιές καθώς έχουν ξεσπάσει αρκετά μέτωπα ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών και αύριο, Κυριακή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου φωτιά ξέσπασε στα Στύρα Ευβοίας. Παράλληλα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην Νέα Ιωνία Βόλου, κοντά στην περιφερειακή οδό Βόλου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το evima.gr η φωτιά στα Στύρα Ευβοίας παίρνει διαστάσεις. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Στύρων, Δημήτρης Τσούλης, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη». Καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και κινείται προς Νημποριό. Ενδιάμεσα υπάρχουν κατοικίες. Στο σημείο έχουν φτάσει τρία αεροπλάνα αλλά δεν μπορούν λόγω αέρα να κάνουν ρίψεις. Πρέπει να πάνε ελικόπτερα, σύμφωνα με το evima.

evia.jpeg

Φωτιά στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στον Βόλο

Φωτιά έχει ξεσπάσει και σε αγροτοδασική έκταση στον Βόλο, απειλώντας σπίτια. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίγεια και εναέρια επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, η φωτιά, η οποία απειλεί σπίτια, εκδηλώθηκε στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στον Βόλο κοντά στον περιφερειακό, στη 1:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (10/7).

Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς παίρνουν μέρος τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επί τόπου βρίσκονται 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το magnesianews.gr, έχει δοθεί εντολή σε κατοίκους σπιτιών να απομακρυνθούν, καθώς οι φλόγες είναι πολύ κοντά σε οικίες, ενώ υπάρχουν αναφορές πως κάηκαν ζωντανά και ζώα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται συμβάν στο Παλιούρι Μαγνησίας, όπου επίσης έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σε εξέλιξη είναι ακόμα η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα αλλά και εκείνη στην Ελευσίνα, στην περιοχή Πάτημα

fotia-fytoko.jpg
fotia-fytoko-3.jpg
fotia-fytoko-4.jpg

Πηγή: ethnos.gr