Στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών, όπου έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο Ντουμπρόβνικ Φόρουμ. Ο Νίκος Δένδιας έχει παράλληλα συναντήσεις με ομολόγους του από τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Josip Brkić, στο περιθώριο του Φόρουμ, όπου συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, όπως ανέφερε και σε ανάρτησή του σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας. Μάλιστα ο Βόσνιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη δωρεά σε εμβόλια.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1413795007853703168?s=20

Επίσης, συναντήθηκε κα με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ Μίροσλαβ Λάιτσακ, στο Ντουμπρόβνικ όπου μίλησαν για ζητήματα σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τις πρόσφατες εξελίξεις στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε εξάλλου και με υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Bujar Osmani. Στις συνομιλίες που είχαν ο κ. Δένδιας τόνισε στον ομόλογό του ότι η συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών αποτελεί προϋπόθεση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών & των σχέσεων με την ΕΕ. Επίσης, επεσήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας με τη γνωστή αιρεσιμότητα.

Πηγή: ertnews.gr