ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟ, ΧΑΡΤΙ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

Δηλώσεις του Δημάρχου Χρ. Μαμσάκου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γ. Εφραιμίδη και του Διευθυντή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Γ. Κουτσούκη

Ξεκίνησε στα σχολεία του Δήμου Δράμας ο σχολικός μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση», μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Follow Green», με τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων να καλούνται να συλλέξουν σε ειδικούς κάδους πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευτούν όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ όσα σχολεία έχουν τις καλύτερες επιδόσεις θα λάβουν δώρα για τις σχολικές μονάδες.

Στο πλαίσιο έναρξης του προγράμματος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Εφραιμίδης επισκέφθηκαν το 12ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους μικρούς μαθητές για τη σημασία της ανακύκλωσης, καθώς και για τον σχολικό μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε: «Ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης ανακύκλωσης “Follow Green” ενεργοποιεί τον μαραθώνιο ανακύκλωσης στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας. Στόχος μας είναι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε να μη ξεχνάμε τις καλές μας συνήθειες.

Με αφετηρία την προσπάθεια αυτής της εκδήλωσης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί γίνονται μια ομάδα που έχουν ως κοινό στόχο να αποδείξουν πως η ανακύκλωση συνεχίζεται για το καλό του περιβάλλοντος.

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Αλουμινίου “Κάθε κουτί μετράει”

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευτούν όλα τα σχολεία σε μια εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σας καλώ όλους να γίνεται μέλη του “Follow Green” και να ενισχύσετε την προσπάθεια των μαθητών, μέσω της δημοτικής μας πλατφόρμας, δωρίζοντας πόντους στο σχολείο της επιλογής σας».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης σημείωσε: «Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία τις δράσεις ανακύκλωσης σε σχολεία, σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης ανακύκλωσης “Follow Green – Δράμα”.

Φέτος, λοιπόν, επεκτείνουμε το σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης, καθώς εκτός από τα Δημοτικά, θα συμμετέχουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας. Εφαρμόζουμε τη διαλογή στην πηγή τεσσάρων υλικών σε ειδικούς κάδους, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας ολοκλήρωσε τη διανομή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες και από εδώ και πέρα αναλαμβάνει το έργο της ζύγισης και αποκομιδής από τα σχολεία.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά γονείς, εκπαιδευτικούς, που στηρίζουν τις προσπάθειες του Δήμου μας για την εφαρμογή οικολογικών πρακτικών στα σχολεία μας».

Τέλος, ο Διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργος Κουτσούκης τόνισε πως «το 12ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, με μεγάλη χαρά, συμμετέχει στην καμπάνια αυτή του Δήμου Δράμας» και πρόσθεσε: «Αυτό που για εμάς είναι σημαντικό είναι από την πρώτη στιγμή που τα παιδιά έρχονται στο σχολείο μας να προσπαθήσουμε να τους δημιουργήσουμε περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Δήμου Δράμας έχει αυτόν τον στόχο και είναι νομίζω πάρα πολύ καλή η όλη οργάνωση, έτσι ώστε πράγματα που μέχρι στιγμής τα κάναμε σπασμωδικά και χωρίς μια οργάνωση συγκεκριμένη, γιατί έχουμε πολλά περιβαλλοντικά προγράμματα που τρέχουν στο σχολείο μας, υπάρχουν περιβαλλοντικές και οικολογικές δράσεις, τώρα πλέον γίνονται με μια πιο οργανωμένη μορφή.

Σαφώς συμμετέχουμε με πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Τα παιδιά ήδη έχουν δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πέρυσι, πιλοτικά είχαμε πάρει μέρος στην αρχή του προγράμματος και φέτος φυσικά θα πάρουμε μέρος και θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί πραγματικά είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους μαθητές μας, γιατί ο σκοπός μας, εκτός του γνωστικού μέρους που πρέπει να τους περάσουμε, είναι να τους κοινωνικοποιήσουμε και να τους περάσουμε και κάποια οικολογικά μηνύματα, τα οποία το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα περνάει 100%.

Η συνεργασία με τον Δήμο Δράμας είναι συνεχής και δεν είναι μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Συμμετέχουμε και με άλλες δράσεις με τον Δήμο. Τα Εκπαιδευτήρια της Δράμας είναι πάντα ανοιχτά και διαθέσιμα για οποιαδήποτε δράση και φυσικά η συγκεκριμένη δράση δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους και μάλιστα είμαστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, ευχαριστημένοι».