ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ. ΠΕΤΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΟΡΥΛΟΒΟΥ

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας στη Δράμα, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, επισκέφτηκε τον Δήμο Δράμας, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος. Τον κ. Πέτσα συνόδευαν ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, εκτός των προαναφερθέντων, συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κυρία Αναστασία Τόλιου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Καψημάλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού και Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης.

Τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα και τον Δραμινό αθλητή Κ. Δουβαλίδη

Πέρα από την ένταξη του έργου «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός υποδομών Δήμου Δράμας», το οποίο αφορά τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου και την ανάπλαση του περιφερειακού Κορυλόβου, συνολικού προϋπολογισμού 10.374.361,99 ευρώ, συζητήθηκε και η χρηματοδότηση και άλλων έργων του Δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας με την Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχο Παιδείας – Αθλητισμού του Δήμου Δράμας Α. Τόλιου

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψη, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία του τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών στην πόλη μας, αλλά και για την παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θέλω να τον ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά, γιατί εκτός από την επίσκεψή του, έχουμε την επίσημη ανακοίνωση από τα έργα τα οποία εντάσσονται στον “Αντώνης Τρίτση” και αφορούν έργα αξίας 10,5 εκ. ευρώ περίπου. Είναι δύο εμβληματικά, μεγάλα έργα, τα οποία είχε ανάγκη η ανάγκη η Δράμα και αναφέρομαι στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου, ένα στάδιο με τις κερκίδες, που δημιουργήθηκαν πριν 80-90 χρόνια και σήμερα ερχόμαστε να δώσουμε μία λύση, καθώς και στην ανάπλαση του περιαστικού δρόμου στον Κορύλοβο. Τα δύο αυτά εμβληματικά έργα είναι της τάξεως περίπου των 10 εκ. ευρώ. Δεν είναι λίγα λεφτά. Είναι έργα τα οποία ανέμενε η τοπική κοινωνία και ευχαριστούμε επίσης και την Κυβέρνηση και τους φορείς που εμπλέκονται σε αυτή την έγκριση.

Από την άλλη, δεν είναι μόνο αυτά τα έργα. Μέσα από το “Αντώνης Τρίτσης”, ήδη έχουμε συνεννοηθεί με τον Υπουργό στη δεύτερη φάση, τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθούν οι εγκρίσεις κι άλλων έργων που είναι σημαντικές γιατί θα περιλαμβάνουν πλήρη πλέον την επεξεργασία των απορριμμάτων με γωνίες ανακύκλωσης. Καταλαβαίνετε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Δήμο μας, με το τέλος που πρόκειται να μπει με την καινούργια χρονιά.

Θεωρώ ότι γίνεται μια συστηματική, πολύ μεγάλη δουλειά από τον Δήμο Δράμας και έχοντας την στήριξη και του Υπουργείου και της Περιφέρειας και του Βουλευτή μας και όλων των φορέων, προχωράμε σε καλύτερες μέρες. Ο Δήμος Δράμας εργάζεται, είναι έτοιμος και όλα αυτά θα βοηθήσουν και την οικονομία της πόλης μας και του Δήμου μας, αλλά θα αναβαθμίσουμε και τις δομές της πόλης μας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., σημείωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Δράμας για τη φιλοξενία. Την τελευταία φορά που τον επισκέφτηκα είχαμε δρομολογήσει κάποια πράγματα, τα οποία θέλαμε να αξιολογηθούν από τις υπηρεσίες μας, να βρουν τον δρόμο για ένταξη και τελικά χρηματοδότηση, ώστε τα έργα που περιμένουν οι δημότες της Δράμας να τα δουν να υλοποιούνται.

Το έργο της αστικής ανάπλασης είναι πολύ σημαντικό για τους λόγους που εξήγησε ο Δήμαρχος. Θα ήθελα να μείνω λίγο στη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι ένα έργο περίπου 1 εκ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί για την ανακύκλωση, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα, πέρα από τα υπόλοιπα που έχουν δρομολογηθεί με την Περιφέρεια ήδη, να κλείσει αυτός ο κύκλος ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην πόλη της Δράμας, για να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να ενισχύσει την κουλτούρα της ανακύκλωσης, αλλά και να μειώσει το τέλος ταφής, το οποίο επιβάλλεται από 1/1/2022, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, να μειώσει το κόστος για τον Δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες μέσω των δημοτικών τελών. Είναι, δηλαδή, ένας ολοκληρωμένος κύκλος που δείχνει ότι όταν υπάρχει σχέδιο, έγκαιρη επεξεργασία και μελέτη και καλή συνεργασία μεταξύ μας, αγαπητέ Δήμαρχε, φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Περιφερειάρχη και τον Βουλευτή, τον Κώστα Μπλούχο, γιατί πάντα έχουμε άριστη συνεργασία και οφείλω να πω ότι αν ο Κώστας πολλές φορές δεν ήταν στο γραφείο μου πάνω από πολλά έργα που είναι προς υπογραφή, δεν θα είχαμε τόσο γρήγορη ένταξη έργων. Ευχαριστώ ξανά για αυτό.

Από εδώ και πέρα, έχουμε σημαντικά έργα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση, την αγροτική οδοποιία, αλλά μια σημαντική μελέτη που μου έχει εξηγήσει ο Δήμαρχος τη σημασία για την οδική ασφάλεια και την εύρυθμη κυκλοφορία στην πόλη και πιστεύω ότι μέσα στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου θα εντάξουμε και αυτά τα έργα κύριε Δήμαρχε. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα ξαναδώ από κοντά, εδώ στην έδρα σας, να είμαστε σε θέση να μου πείτε και αυτά έχουν δρομολογηθεί και το μόνο που θα απομένει είναι μια καλώς εννοούμενη προσπάθεια γκρίνιας δικιάς μου για να προχωρήσουν γρήγορα οι δημοπρατήσεις και οι συμβασιοποιήσεις των έργων και για να υλοποιηθούν γρήγορα προς όφελος των δημοτών.

Κρατώ προς επεξεργασία ένα ζήτημα που θέτει πάντα ο Δήμαρχος. Ένας καλός Δήμος για να συνεχίσει να είναι καλός Δήμος, χρειάζεται θεσμική μνήμη. Τη θεσμική μνήμη την εξασφαλίζει το προσωπικό σε μεγάλο βαθμό. Άρα επιφυλάσσομαι, Δήμαρχε, για τα θέματα που μου θίξατε για το προσωπικό».

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιος σημείωσε: «Η συνεργασία των Δήμων με την Περιφέρεια είναι δεδομένη. Η συνεργασία και των δυο μας με την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα με το Υπουργείο Εσωτερικών επίσης. Αποτέλεσμα θεωρώ αυτής της συνεργασίας είναι οι τόσο τακτικές ανακοινώσεις για μια σειρά από τόσο βασικά έργα υποδομών, που έχουν ανάγκη οι πόλεις, που έχει ανάγκη η ύπαιθρος, η Περιφέρεια μας.

Εμείς θα βοηθούμε εννοείται πάντα, αγαπητέ Δήμαρχε, σε ό,τι χρειάζεται για να προχωρούν οι ανάγκες, με τους πόρους που διαχειριζόμαστε και πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο θεωρώ ότι θα προχωρούμε».