ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤ. ΠΕΤΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ» ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ

 

 

  • Στ. Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών: «Θα προχωρήσουμε, συνεργαζόμενοι για πράγματα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και θα είμαστε πάντα δίπλα»
  • Θ. Ζεκερίδης, Δήμαρχος Δοξάτου: «Ευτυχής συγκυρία που είχαμε μια υπηρεσία που δούλεψε με πάθος για να βγάλει μελέτες»

 

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Δράμα, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας επισκέφτηκε τον Δήμο Δοξάτου, με αφορμή την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου «Κατεδάφιση παλιού και ανέγερση νέου κτηριακού συγκροτήματος Γυμνασίου –Λυκείου Καλαμπακίου Δήμου Δοξάτου», συνολικού προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ, και της δημιουργίας χώρου για «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, στον χώρο και στον χρόνο», συνολικού προϋπολογισμού 465.690 ευρώ.

Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη, την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κυρία Κυριακή Παπαζώτου και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κυρία Χριστίνα Βαμβούρη, καθώς και με τους Διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών συνόδευαν ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θέμης Ζεκερίδης ανέφερε: «Θέλω να καταθέσω τη χαρά μου για την παρουσία του Υπουργού εδώ. Παρουσία με την οποία εξήγγειλε έργα μεγάλης σημασίας για τον Δήμο μας. Το Γυμνάσιο, βέβαια, είναι η ναυαρχίδα των αιτημάτων μας, την οποία ικανοποίησε.

Ήταν ευτυχής συγκυρία που είχαμε μια υπηρεσία που δούλεψε με πάθος για να βγάλει μελέτες, οι οποίες μπορούσαν να επιλεγούν από τα αρμόδια όργανα τα οποία έκριναν τις μελέτες. Και ευχαριστούμε πάρα πολύ και την ομάδα, η οποία αξιολόγησε τις μελέτες μας. Μετά είχαμε ένα άνθρωπο, ο οποίος μας βοήθησε να κάνουμε τις επαφές μας και αυτός ήταν ο Κώστας Μπλούχος. Όχι μόνο να κάνουμε τις επαφές, αλλά για να συνηγορήσει κιόλας για αυτά μας τα αιτήματα. Κορυφαίο βέβαια ήταν η ύπαρξη του Υπουργού, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος θέλει να λύνει προβλήματα, μπορεί να λύνει προβλήματα. Δεν περιορίζεται στα λόγια. Βάζει το δάχτυλό του στον τύπο των ήλων και μπορεί πραγματικά να δίνει λύσεις, τις οποίες γίναμε αποδέκτες. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ».

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., σημείωσε: «Χαίρομαι που είμαστε μαζί, τηρώντας αυτό που είπαμε την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε στο γραφείο μου, ότι θα έρθω να σας επισκεφτώ όταν θα έχουμε πράγματα να ανακοινώσουμε, που δρομολογούνται. Κι ευτυχώς τους τελευταίους μήνες, δουλέψαμε ομαδικά κι εσείς με τις υπηρεσίες σας και οι δικές μας υπηρεσίες στο Υπουργείο Εσωτερικών για εντάξουμε έργα σημαντικά, όπως η αγροτική οδοποιία, ύψους 6,1 εκ. ευρώ, το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου με 5 εκ. ευρώ, τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, ένα έργο το οποίο δημιουργεί τοπόσημο και προσελκύει κόσμο στην περιοχή σας, και φυσικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το κλειστό γυμναστήριο, που είχε προηγηθεί.

Αυτά δείχνουν ότι ακόμα και Δήμοι που δεν περιμένει κανείς, όταν έχουν μια ομάδα που δουλεύει συστηματικά, όταν έχουν μια εμπνευσμένη Δημοτική Αρχή, όταν έχουν τοπικούς Βουλευτές που ενδιαφέρονται, καταφέρνουν να δρομολογήσουν κάποια πράγματα, τα οποία φτάνουν σε ένα επίπεδο θετικής αξιολόγησης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και τυγχάνουν χρηματοδότησης. Έτσι θα προχωρήσουμε, συνεργαζόμενοι για πράγματα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και θα είμαστε πάντα δίπλα και εδώ, σε συνεργασία φυσικά και με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, για τα επόμενα, τα καλύτερα που θα έρθουν».

Αμέσως μετά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας επισκέφτηκε το υφιστάμενο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου, το οποίο θα κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί ένα νέο σχολικό συγκρότημα. Εκεί συναντήθηκε με Προέδρους Κοινοτήτων τα παιδιά από τις οποίες φοιτούν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Καλαμπακίου.