Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα «Αντιμετώπιση διαχρονικών προβλημάτων του 7ου Νηπιαγωγείου Νέου Ηρακλείου Αττικής», κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Με Υπόμνημά του προς τους αρμόδιους φορείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Νηπιαγωγείου Νέου Ηρακλείου Αττικής, εκθέτει τους προβληματισμούς και την αγωνία των γονέων και κηδεμόνων για την ασφάλεια και την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών τους.

Το 7ο Νηπιαγωγείο Νέου Ηρακλείου Αττικής αρχικά ήταν διθέσιο, με δύο τμήματα και μία αίθουσα ανάπαυσης. Σήμερα λειτουργεί ως τετραθέσιο, μετά την μετατροπή της αίθουσας ανάπαυσης σε τμήμα και την τοποθέτηση προκάτ από το 2009, στην αυλή του σχολείου.

Με το υπόμνημα αυτό οι γονείς και κηδεμόνες αναφέρονται στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νηπιαγωγείο, και σοβαρά προβλήματα που γενικότερα αφορούν στα νηπιαγωγεία όλης της χώρας, τα οποία ενδεικτικά είναι:

  • Η μη ύπαρξη απαραίτητων υποδομών, που θα παρέχουν ασφάλεια και θα συμβάλουν στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Η ύπαρξη προκάτ αίθουσας στο 7ο Νηπιαγωγείο δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα.
  • Το επικίνδυνο για την υγεία ζήτημα της σίτισης των νηπίων (4-6 ετών), τόσο ως προς τη μη ύπαρξη τραπεζοκόμου όσο και ως προς τη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής, πρόβλημα που αφορά και στα ολοήμερα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Ο αυξημένος αριθμός των νηπίων ανά τμήμα (1 νηπιαγωγός για 25 παιδιά).
  • Η έλλειψη ψυχολόγου.

Σας επισυνάπτω το Υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Νηπιαγωγείου Νέου Ηρακλείου Αττικής, ζητώντας να το λάβετε υπόψη και να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αναφέρονται σε αυτό.