Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα (14/6) και αύριο (15/6) η διήμερη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Σε σχετική ανάρτηση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη σήμερα και εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Αν ακόμη και σήμερα η νόσος COVID 19 μονοπωλεί την καθημερινότητά μας, οι ανάγκες για αίμα είναι μεγαλύτερες. Ας αφιερώσουμε λίγα λεπτά από τον χρόνο μας δίνοντας αίμα. Όλοι οι γιατροί, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, κάνουν μια μεγάλη καθημερινή προσπάθεια, κινητοποιώντας κάθε φορά έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών προς όφελος όσων έχουν ανάγκη. Εξαιρετικά ευγενικό προσωπικό με πολύ καλή διάθεση και επαγγελματισμό!

Έτσι λοιπόν, με επιτυχημένη συνεργασία με το Νοσοκομείο μας, το Υπουργείο Υγείας, τον Δήμο Δράμας, την Τοπική Διοίκηση Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – ΙΡΑ, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τους άξιους συντελεστές του, συνεχίζοντας την επιτυχή πορεία του, ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, συμβάλλοντας ουσιαστικά ΚΑΙ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 με:

  1. Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας σήμερα και αύριο 14 και 15 Ιουνίου 2021 με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στην κεντρική πλατεία της Δράμας, σκοπός της οποίας είναι να αναδείξει τις έννοιες του εθελοντισμού, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης στους πολίτες και να ενισχύσει τις ανάγκες σε αίμα του Νοσοκομείου μας.

Ο χώρος του «ΟΔΥΣΣΕΑ», που αποτελεί το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για την υλοποίηση αιμοληψιών στο εσωτερικό του, με απόλυτη ασφάλεια! Συγχαρητήρια στους εμπνευστές, στους συντελεστές και στους αιμοδότες!!!

  1. Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής για τα παιδιά της Δράμας με το κινητό πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο της Δράμας, από σήμερα 14 ως την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Σήμερα κάποιοι πολλοί και μπράβο για τον αλτρουισμό τους προς τους συνανθρώπους τους, συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία, χαρίζοντας ζωή και χαμόγελα!

Καλούμε όλους όσοι μπορούν να προσφέρουν αίμα να συμμετέχουν στη Δράση.

Ευχαριστούμε! Συνεχίζουμε…