Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή (18/4) στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας το ετήσιο μνημόσυνο για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού.

Άλλωστε, όπως αναφέρει η Θρακική Εστία Δράμας, “είναι γνωστό ότι στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, του Ναού που φιλοξενεί τα ιερά κειμήλια (φορητές εικόνες και σκεύη) από τον ομώνυμο ναό στην Αδριανούπολη, του Ναού που κατέστη το κέντρο αναφοράς των Θρακιωτών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην πόλη αλλά και στην περιοχή της Δράμας, τοποθετήθηκε το πρώτο στην Ελλάδα, και μοναδικό μέχρι και προσφάτως, μνημείο για τα θύματα της γενοκτονίας των Θρακιωτών. Αυτή η στήλη μνήμης, λοιπόν, στη θρακιώτικη προσφυγική ενορία της πόλης μας αποτελεί το μνημείο της γενοκτονίας των Θρακιωτών, το οποίο ανεγέρθηκε το 2012 με πρωτοβουλία και έξοδα της Θρακικής Εστίας Δράμας, τη συνδρομή του ιδρύματος Χαριλάου Κ. Κεραμέως και της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, από την οποία και παραχωρήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος”.

Στην τελετή μνήμης των θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Δράμας κ. Φώτης Μπέγγας, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δράμας κ. Χρύσα Σιδερά, καθώς και μικρός αριθμός ατόμων λόγω των μέτρων για αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

Με τον τρόπο αυτό, εκπληρώθηκε το ιερό χρέος των Θρακιωτών για να τιμήσουν τους προγόνους τους.