Οι κρίσιμες στιγμές σε τοπικό επίπεδο όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού έχουν φέρει το Νοσοκομείο της Δράμας στα όριά του, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά ολοένα και αυξάνόμενο πλήθος περιστατικών με Covid-19. Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο είχαν φτάσει τους 134, ενώ με συνεχείς αναδιάταξεις ως προς τους χώρους επιχειρήθηκε να καλυφθεί η αυξημένη προσέλευση ασθενών με συμπτώματα. Παράλληλα, το Νοσοκομείο έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι ένα σημαντικό κομμάτι του προσωπικού νοσεί και το ίδιο από κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό οι ασθενείς με Covid-19 είναι περίπου 65. Επιπλέον, ακόμη περίπου 25-30 μέλη του προσωπικού βρίσκονται σε απομόνωση ως επαφές όσων νοσούν, ενώ εκτός εργασίας βρίσκονται και 15 άτομα από το διοικητικό προσωπικό. Συνολικά, δηλαδή, όσοι δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο ξεπερνούν τους 100.

Σε αυτό το πλαίσιο έκτακτης ανάγκης, με τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας από τη μια και τον αποδεκατισμό του προσωπικού από την άλλη, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, έτσι ώστε να ενισχυθεί το υπάρχον προσωπικό του Νοσοκομείου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου φέρεται να προχώρησε σε αποστολή επιστολής, προ δεκαημέρου περίπου, προς τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, ζητώντας να μάθει αν υπάρχει ενδιαφέρον για απασχόληση ιατρικού προσωπικού και αν υπάρχουν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που προτίθενται άμεσα να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο. Πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία προβλέπεται από τη νομοθεσία και αντίστοιχες ενέργειες έχουν έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, δεδομένου ότι είναι πολλές οι Περιφερειακές Ενότητες που πλήττονται ισχυρά από την πανδημία του κορωνοϊού και το υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό δεν επαρκεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

Από πλευράς Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, φέρεται να μην δόθηκε κάποια ουσιαστική απάντηση όσον αφορά την ουσία του ερωτήματος από πλευράς Διοίκησης του Νοσοκομείου, δηλαδή για το αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι γιατροί για να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο. Αντίθετα, όπως προκύπτει από πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο του εγγράφου, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας θέτει μια σειρά από ζητήματα, ζητώντας να μάθει ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ποιος είναι ο αριθμός όσων νοσούν από το προσωπικό, πώς λειτουργούν δύο κλινικές Covid, εκτός Παθολογικής, χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό και γιατί λειτουργούν οι ανεξάρτητες είσοδοι στο παλαιό και στο καινούργιο κτήριο του Νοσοκομείου.

Είναι δεδομένο πως οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι σε όλη την χώρα, ως επιστημονικοί φορείς, έχουν ιδιαίτερο θεσμικό ρόλο όσον αφορά την προστασία της Υγείας. Εξάλλου, όπως είχε αναφέρει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, σε συνέντευξη τύπου στις 27 Οκτωβρίου, το ζήτημα του κορωνοϊού είναι ένας πόλεμος και «όλοι μαζί τρέχουμε και με αυτόν που έχουμε

πολεμάμε να διώξουμε αυτό τον εχθρό». «Βρισκόμαστε σε πόλεμο… και η πρώτη κουβέντα που λέω στους συμπολίτες μου είναι, να βάλουν μπροστά το φιλότιμό τους, να καταλάβουν ότι πραγματικά βρισκόμαστε σε κίνδυνο», είχε αναφέρει τότε ο κ. Γεωργιάδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για πιστή τήρηση όλων των μέτρων από τους πολίτες.