Νέα δεδομένα προέκυψαν για τη χωροθέτηση της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Δράμας, μετά την κοινή πρόταση των δύο σωματείων που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Αγορά. Συγκεκριμένα τα δύο σωματεία, παραγωγών και μικροπωλητών, τα οποία αριθμούν 270 μέλη συνολικά, με ομόφωνη απόφασή τους πρότειναν νέο χώρο για τη μετεγκατάσταση της Λαϊκής Αγοράς, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, τυγχάνει και της αποδοχής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα δύο σωματεία προτείνουν η Λαϊκή Αγορά της Δράμας να χωροθετηθεί ως εξής:

-Επί της αρχής της οδού Διοικητηρίου με Βεργίνας, έως τη διασταύρωσή της με την οδό Νικομηδείας, να χωροθετηθούν οι παραγωγοί (εποχιακοί εκθέτες), καταλαμβάνοντας και τις δύο πλευρές του δρόμου.

-Επί της αρχή της οδού Χελμού με Βεργίνας να χωροθετηθούν από τη δεξιά πλευρά της οδού προς το γήπεδο «Δ. Κραχτίδης» οι παραγωγοί εκθέτες και από την αριστερή πλευρά της οδού προς το γήπεδο «Δ. Κραχτίδης» οι έμποροι εκθέτες μέχρι ότου εξαντληθούν τα εκθετήριά τους.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη πρόταση χωροθέτησης, όπως προέκυψε από διαπαραταξιακή επιτροπή των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αφορούσε την αξιοποίηση του χώρου των πάρκινγκ βαρέων οχημάτων στην περιοχή της Ανάπλασης, καθώς και στο τμήμα της οδού Χελμού μπροστά από αυτά και προς το «Δ. Κραχτίδης». Με τη συγκεκριμένη πρόταση είχαν εκφραστεί διαφωνίες από τους δραστηριοποιούμενους στη Λαϊκή Αγορά, κυρίως γιατί ο χώρος ήταν πολύ μακριά από το κέντρο της πόλης και ήταν δυσκολότερη η πρόσβαση για όσους μετακινούνται πεζή προς τη Λαϊκή Αγορά.

Παράλληλα, για τη συγκεκριμένη πρόταση χωροθέτησης είχαν τεθεί ενστάσεις και όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς μέρος των εκτάσεων που θα χρησιμοποιούνταν. Στην πορεία αποδείχτηκε πως οι εκτάσεις ανήκουν μεν στον Δήμο, αλλά δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, όπως συμβαίνει και με πλήθος άλλων ακινήτων του Δήμου Δράμας.

Η Κοινότητα Δράμας, στη συνεδρίασή της το απόγευμα της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου 2022, ασχολήθηκε για δεύτερη φορά με το ζήτημα της Λαϊκής Αγοράς, μετά την αρνητική θέση που είχε λάβει επί της αρχικής πρότασης για χρήση των πάρκινγκ βαρέων οχημάτων. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, καθώς και οι Πρόεδροι των δύο σωματείων της Λαϊκής Αγοράς κα Παπαδοπούλου και κ. Χρυσοστομίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κα Εύη Αθανασιάδου ενημέρωσε το σώμα για τη νέα πρόταση που υπάρχει από την πλευρά των ανθρώπων της Λαϊκής Αγοράς. Στην τοποθέτησή του ο κ. Τάσσου είπε πως μετά την κατάθεση της νέας πρότασης χωροθέτησης, υπήρξε ένας γύρος τηλεφωνικών συνομιλιών με τους επικεφαλής των παρατάξεων και υπάρχει αποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης.

Τελικά, η Κοινότητα Δράμας απέρριψε για ακόμη μια φορά την αρχική πρόταση για χωροθέτηση της Λαϊκής Αγοράς στα πάρκινγκ βαρέων οχημάτων και έκανε αποδεκτή την πρόταση των δύο σωματείων για χωροθέτηση στις αρχές των οδών Χελμού και Διοικητηρίου.

Βέβαια, το θέμα αναμένεται να επανέλθει για συζήτηση και ψήφιση, καθώς με βάση τη νέα πρόταση χωροθέτησης θα πρέπει να υπάρξει και ο αντίστοιχος κανονισμός λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς. Στη συνέχεια το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εντέλει θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.