ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΜΑΪΟΥ Η ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2017 ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ, ΑΡΩΜΑΤΑ, ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΓΕΥΣΗ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

  • Α. Πατακάκης, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Όλοι μαζί θα συμβάλλουμε έτσι ώστε να προωθήσουμε τα Δραμινά κρασιά»

 

Από 21 έως 28 Μαΐου 2017 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας, διοργανώνουν την Δραμοινογνωσία 2017. Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Δράμα ανοίγει την αγκαλιά της και υποδέχεται τους επισκέπτες της που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα εκλεκτά κρασιά της ηδωνίδας γης της Δράμας, μέσα από τα πανάρχαια μονοπάτια του Διονύσου, να επισκεφτούν τα διεθνούς φήμης οινοποιεία του Νομού, τα οποία ανοίγουν τις πύλες τους, να παρασυρθούν από τους ήχους και τη μουσική σε κάποιες από τις πολλές παράλληλες μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, να ζήσουν το νυχτερινό παλμό της πόλης. Η Δράμα γιορτάζει και για μια ολόκληρη εβδομάδα προσφέρει γεύση οίνου και επίγευση πολιτισμού, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι με εικόνες, αρώματα, γεύσεις και μουσική! Μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο!

Η Δραμοινογνωσία, η οποία αποτελεί διοργάνωση θεσμό και σημείο αναφοράς στη θεμελίωση της οινικής ταυτότητας της Δράμας, αποτελεί ένα κάλεσμα σε κάθε επισκέπτη να εξοικειωθεί με τη γη του Διονύσου, να μυηθεί στις αξίες της, να γευτεί και να γίνει κοινωνός της μοναδικότητάς της. Μέσα από τη Δραμοινογνωσία αναδεικνύονται το Δραμινό κρασί, γέννημα της Δραμινής υπαίθρου, ποιοτικό βραβευμένο και αναγνωρίσιμο στα πέρατα του κόσμου, τα εξαιρετικά οινοποιεία της Δράμας, με την αρχιτεκτονική τους και την ποιότητα των εγκαταστάσεών τους, ο πολιτισμός και η παράδοση της περιοχής, καθώς και ο γαστρονομικός πλούτος της Δράμας. Η Δράμα, μέσω της Δραμοινογνωσίας, καθιερώνεται ως προορισμός οινικού τουρισμού και το Δραμινό κρασί αποκτά νέους θαυμαστές

Α. Πατακάκης: «Καλούμε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια»

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ανέφερε για τη Δραμοινογνωσία 2017: «Μια ξεχωριστή προσπάθεια, η οποία κάθε χρόνο εντυπωσιάζει και έχει ολοένα περισσότερα μηνύματα και δράσεις. Φέτος ξεκινάμε την Πέμπτη με μια πολύ όμορφη παρουσία, ένα event, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο “Παρκ” και είναι καλεσμένοι όλοι οι γευσιγνώστες, οι οινογνεύστες, επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι.

Είναι μια προσπάθεια, την οποία έχει αγκαλιάσει η Περιφέρεια, αλλά και η τοπική μας κοινωνία. Πιστεύω ότι θα είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση με πολλές δράσεις, αλλά και με όμορφες εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά και σε κάθε εστιατόριο και καφέ που συμμετέχει ενεργά με τα δικά του συγκροτήματα και με το δικό του πρόγραμμα. Πιστεύω θα είναι μια πολλή αξιόλογη προσπάθεια η οποία θα προβάλει τα Δραμινά κρασιά, τα οινοποιεία ανοίγουν τις πύλες τους, η πόλη γιορτάζει. Πιστεύουμε ότι η φετινή Δραμοινογνωσία θα είναι μια διαφορετική, αλλά και ουσιαστική, προσπάθεια, με πολλαπλούς αποδέκτες και με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Καλούμε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Οι καταστηματάρχες έχουν κάνει το δικό τους πρόγραμμα, το οποίο είναι κάτι ξεχωριστό. Νομίζω ότι όλοι μαζί θα συμβάλλουμε έτσι ώστε να προωθήσουμε τα Δραμινά κρασιά, περνώντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα, ότι οι νέοι μας, τα παιδιά της ηλικίας των υποσχέσεων, όταν θα διασκεδάζουν θα πρέπει να προτιμούν τα αγνά ελληνικά προϊόντα, τα κρασιά, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την περιοχή μας, κι όχι να προτιμούν άλλα εισαγόμενα ποτά».