Με προφορικό αίτημά τους 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δράμας (αριθμός ίσος με το 1/3 του σώματος, όπως προβλέπει η νομοθεσία) από 3 διαφορετικές παρατάξεις («πόλη+ζωή», «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και «Λαϊκή Συσπείρωση») ζήτησαν κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, ώστε να αποφασιστεί να αναλάβει ο Δήμος Δράμας το συσσίτιο για τους απόρους δημότες του Δήμου.

Mετά τη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας την Τρίτη 17 Μαρτίου ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η λειτουργία του συσσιτίου της προς διασφάλιση της υγείας όσων το διακονούν.

Όπως είναι γνωστό, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, με τις υποδομές που διαθέτει στον «Χριστοδούλειο Οίκο Ξενίας», στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, λειτουργούσε Τράπεζα Αγάπης, καλύπτοντας μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι σιτίζονταν σε καθημερινό επίπεδο, με τις μερίδες που παράγονταν κάθε ημέρα να φτάνουν τις 380. Πλέον, μετά από αυτή τη δυσμενή εξέλιξη αυτός ο μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας δεν έχει διέξοδο για τη σίτισή του.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα της συνέχισης του συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2020 συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο. Ο Σεβασμιωτάτος κ. Παύλος έθεσε το ζήτημα της λειτουργίας του συσσιτίου, ζητώντας τη συμβολή των κ. Παπαδόπουλου και Μαμσάκου.

Πλέον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα κληθούν να διερευνήσουν με ποιον τρόπο θα μπορέσει ο Δήμος Δράμας να λειτουργήσει το συσσίτιο, έτσι ώστε, ειδικά σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη για όλους περίοδο, να μην βρεθεί κανένας δημότης χωρίς τα απαραίτητα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από πλευράς Κυβέρνησης, το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί, λόγω κορωνοϊού, να συνεδριάσει είτε δια περιφοράς, είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε κεκλεισμένων των θυρών αν κριθεί πως είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών του.

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει άμεσα για ο,τιδήποτε σχετικό.