Λαϊκό Φροντιστήριο, για έβδομη συνεχή χρονιά, λειτουργούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Ανδριανουπόλεως 42), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Δράμας (ΟΓΕ).

«Η εμπειρία του Λαϊκού Φροντιστηρίου δείχνει ότι όταν οι εργαζόμενοι το πάρουμε απόφαση, μέσα από το Σωματείο μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Το Λαϊκό Φροντιστήριο είναι αλληλεγγύη από εργαζόμενους σε εργαζόμενους, αλληλεγγύη για να οργανωθούμε και να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση», αναφέρουν στο κάλεσμά τους και υπογραμμίζουν πως στο Φροντιστήριο λειτουργούν τμήματα για όλες τις τάξεις του Γενικού Λυκείου και όλες τις κατευθύνσεις καθώς επίσης τμήματα Έκθεσης και Μαθηματικών Γ’ Λυκείου ΕΠΑΛ.

Όπως τονίζουν, «για έξι χρόνια δεκάδες μαθητές πέρασαν από τις τάξεις του Λαϊκού Φροντιστηρίου, πολλά από αυτά κατάφεραν να περάσουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ της χώρας. Για έξι χρόνια εθελοντές καθηγητές από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα δίνουν τη δική τους μάχη, με μεράκι και περηφάνια, για να στηρίξουν γονείς και παιδιά λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το κόστος των φροντιστηρίων. Οι διοικήσεις του Σωματείου και του Συλλόγου Γυναικών, τους ευχαριστούμε θερμά και απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους καθηγητές θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά και σε όσους θέλουν να συνδράμουν με αναλώσιμα ή με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούν».

Στόχος των μαθημάτων αλληλεγγύης «δεν είναι σε καμιά περίπτωση να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα οι φορείς που το διοργανώνουμε παλεύουμε για πραγματικά δημόσιο δωρεάν σχολείο, που να μορφώνει ολόπλευρα και να μην απαιτούνται κανενός είδους επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα. Τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν στόχο να μη στερηθούν τα παιδιά τη βοήθεια, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν στις δυσκολίες και τα εμπόδια».

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα: 6932 427733, 6981 223577, 6977 229369, 6944 187782.

Πηγή: 902.gr