Την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολισμών ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα και να μη πιέζεται το σύστημα υγείας, τόνισε από τη Δράμα η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. 

Η κ. Γκάγκα εχθές Δευτέρα (11/10) από νωρίς το πρωί, επισκέφθηκε νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας, βρέθηκε στην πόλη της Δράμας το μεσημέρι και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας της Αν. Υπουργού κ. Γκάγκα και του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος στο νοσοκομείο της Δράμας, παρουσία του Βουλευτη κ. Κώστας Μπλούχος, της Διοικητριας του Γ.Ν. Δράμας Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου του Αντιπεριφεριάρχη κ. Παπαδόπουλου, του Προέδρου και της Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας κ. Όλγα Βασιλείου , του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, των Διευθυντών σχεδόν όλων των κλινικών και εργαστηρίων του νοσοκομείου, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής, εκπροσώπων των Σωματείων εργαζόμενων και των Ιατρών.
Μια συζήτηση στην οποία τέθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα του νοσοκομείου στο τραπέζι από πλευράς των εργαζομένων, των γιατρών, αλλα και των τοπικών παραγόντων.

Σε δηλώσεις της λίγο αργότερα εξέφρασε την ανησυχία της για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς όπως σημείωσε υπάρχει ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα το επόμενο διάστημα.

Επισήμανε ακόμα ότι τα δυο τελευταία χρόνια «το σύστημα υγείας έχει υποστεί μια μεγάλη πίεση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους και ο μόνος τρόπος για να βοηθήσουμε την κατάσταση είναι να εμβολιαστούμε, ώστε να έχουμε λιγότερα κρούσματα και λιγότερα ποσοστά που χρίζουν νοσηλείας», υπογράμμισε.

gkagka-anagki-ayxisis-ton-emvoliasmon-episkepsi-sti-drama0

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τέθηκαν όλα τα προβλήματα με απώτερο στόχο να βρεθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Ερωτηθείς για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Δράμας η κ. Γκάγκα τόνισε πως έχουν δοθεί κίνητρα όπως είναι το μηνιαίο επίδομα και τα επιπλέον χρήματα για τις εφημερίες, ενώ δόθηκαν κίνητρα και στους ιδιώτες αναισθησιολόγους που θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο και να βοηθήσουν. Τέλος, συμπλήρωσε πως έχουν ήδη προκηρυχτεί καινούργιες θέσεις και υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς- αναισθησιολόγους να καλύψουν τις κενές θέσεις.

Πηγή: kathimerini.gr