Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μειωθεί η εκπροσώπηση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στην επόμενη Βουλή και οι έδρες της να γίνουν 2 από 3 που είναι σήμερα, λόγω της μείωσης του πληθυσμού σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2021, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου υπήρξαν δύο διαφορετικά δημοσιεύματα σε εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας, τα οποία περιείχαν δύο διαφορετικά ενδεχόμενα για την Π.Ε. Δράμας, καθώς και για άλλες περιοχές της χώρας. Από τη μια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» οι τοπικοί Βουλευτές μειώνονται από 3 σε 2 ενώ από την άλλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», ο νέος εκλογικός χάρτης, μετά την απογραφή του 2021, αφήνει ανεπηρέαστη τη Δράμα, η οποία συνεχίζει να διατηρεί τους 3 Βουλευτές.

Τα πάντα αναμένονται να ξεκαθαρίσουν με τη δημοσίευση των οριστικών αποτελεσμάτων της απογραφής, τα οποία αναμένονται μέχρι το τέλος του 2022. Πάντως, οι σαφείς αναφορές του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν πρόκειται να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές μέσα στο φθινόπωρο και ότι αυτές θα γίνουν το 2023, στη λήξη της κυβερνητικής θητείας, φέρνουν ως δεδομένο ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν με τα στοιχεία της απογραφής του 2021 και όχι του 2011.

Συμπερασματικά, οι επιτελείς των κομμάτων, καθώς και οι Βουλευτές και οι ενδιαφερόμενοι να πολιτευτούν, θα πρέπει να λάβουν υπόψη στο σχεδιασμό τους και το ενδεχόμενο τελικά οι έδρες σε τοπικό επίπεδο να είναι 2 και όχι 3.

Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, αλλάζει και ο αριθμός των υποψηφίων σε κάθε κόμμα, καθώς εφόσον επιβεβαιωθούν οι αναφορές για μείωση των εδρών στην Π.Ε. Δράμας, τότε οι υποψήφιοι σε κάθε κόμμα θα μπορούν να είναι μέχρι 4, εκ των οποίων οι 2 γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια της Δράμας, οι υποψήφιοι σε κάθε κόμμα έφταναν τους 5, εκ των οποίων οι 2 γυναίκες.