ΑΡΘΡΟ

Του Σάκη Πετρόπουλου

Στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας εκπρόσωπος της Μακεδονίας στο δεύτερο στην τάξη επαγγελματικό πρωτάθλημα, γνωστό ως Super League 2, είναι η ΠΑΕ Δόξα και η πρώτη εκτίμηση είναι θετική, αφού άλλες ομάδες της περιοχής μας είναι σε υποδεέστερες κατηγορίες (βλέπει Καβάλα, Πανσερραϊκός, Βέροια, Πιερικός). Όμως μια μεγεθυντική προσέγγιση στα στοιχεία της ΠΑΕ Δόξα μάλλον προβληματισμό προκαλούν.

Ήρθε, έφτασε το 2021 και ποιο είναι το μέλλον της ιστορικής Δόξας; Μπορεί η αγαπημένη στους φιλάθλους ομάδα των Μαυραετών να βρεθεί εκεί που ιστορικά ανήκει; Γιατί παραγοντικά – επιχειρηματικά η Δραμινή λειψανδρία την καθιστούν μια ΠΑΕ σε αβεβαιότητα;

Το 2017 ο Δραμινός επιτυχημένος επιχειρηματίας κ. Γιάννης Μπύρος ιδρύει την δ’ έκδοση της επαγγελματικής συγκρότησης. Η διάθεση ικανών κεφαλαίων καθιστούν την τριετία 2016-2019 τη Δόξα εφάμιλλη του ορισμού της οικονομικής συνέπειας, χωρίς όμως την ανάλογη αγωνιστική ανταμοιβή, αφού παίκτες παρέλασαν και προπονητές δοκιμάστηκαν, αλλά τις ανόδους κατέκτησαν ομάδες με υποπολλαπλάσιες δαπάνες σε σύγκριση με αυτές της Δόξας.

Μετά την αποχώρηση του κ. Μπύρου (για τους δικούς του λόγους), η οποία οριστικοποιήθηκε στις 13-1-2020, διεφάνη μια γνωστή παράμετρος.

Η Δόξα επιχειρηματικά και παραγοντικά ΔΕΝ συγκινεί τους έχοντες τη δυνατότητα Δραμινούς, παρότι η δυναμική του Συλλόγου είναι στην α’ δεκάδα στον ελληνικό χώρο, συμπεριλαμβανομένης και της Super League 1.

Το 2020, πέρα από την πανδημία και τις παρενέργειές της, ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι το όποιο αύριο της Δόξας θα γίνει και ΟΤΑΝ πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία τοπικών εκπροσώπων.

Είναι λυπηρό και προκαλεί προβληματισμό ότι μια πεντακάθαρη ΠΑΕ (με την αποχώρηση του Γ. Μπύρου) βαδίζει στο νέο έτος αναζητώντας άτομα άξια και ικανά που να την οδηγήσουν στις διακρίσεις.

Σε αντίθεση, η ομάδα έχει τη λαϊκή αποδοχή και μάλιστα διαστρωματικά, εντός και εκτός Νομού, καθώς η ΙΔΕΑ αντέχει ακόμη.

Να είναι το 2021 η χρονιά για τους Μαυραετούς που πέρα από βαθμολογίες, νίκες και ήττες, θα διατηρήσει τα κεκτημένα της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας, πέρα της πανθομολογούμενης ιστορικής υπεροχής.

Το 2020, εκτός της αγωνιστικής απραξίας, είχαμε και διοικητική ταλαιπωρία. Το νέο έτος, εκτός από τη δράση στο γήπεδο, η συγκρότηση ενός ικανού και μάχιμου Δ.Σ. στην ΠΑΕ είναι προαπαιτούμενο τόσο της κατηγορίας όσο και του Συλλόγου. Είθε..