Μια σειρά από σοβαρά ποινικά αδικήματα διαπίστωσε η έρευνα των εισαγγελικών αρχών στον Παλαμά Καρδίτσας με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης από κορονοϊό.

Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης οδήγησε στην άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά 48 ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται ποινικά στη σοβαρή αυτή υπόθεση , η διερεύνηση της οποίας συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τα αδικήματα

 

Ο εισαγγελέας μετά την έρευνα του άσκησε ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Το κατηγορητήριο συμπληρώνεται και με πλημμελήματα όπως αυτά της δωροδοκίας, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

 

Τον λόγο τώρα παίρνει ο ανακριτής Καρδίτσας στον οποίο οι κατηγορούμενοι θα δώσουν εξηγήσεις. Ωστόσο, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

 

 

Πηγή: ethnos.gr