Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, η κλήρωση των δικαιούχων των οικίσκων στη χριστουγεννιάτικη αγορά της φετινής Ονειρούπολης. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν κατεπείγουσα, λόγω του χρόνου που απομένει μέχρι την έναρξη της Ονειρούπολης στις 4 Δεκεμβρίου 2022.

Κάθε έτος οι αντίστοιχες συνεδριάσεις σχετικά με την κλήρωση των οικίσκων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών που έχουν καταθέσει αίτηση για να συμμετάσχουν στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Έτσι και στην πρόσφατη συνεδρίαση υπήρξε αρκετός κόσμος στις θέσεις του κοινού για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και κυρίως για να ενημερωθεί άμεσα για το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου ανέφερε εισαγωγικά πως από τις θέσεις που προβλέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης αγοράς της Ονειρούπολης, δεν υπήρξαν αιτήσεις για τις 7 από αυτές. Στη συνέχεια παρέθεσε κάποια τεχνικά στοιχεία σχετικά με τις θέσεις, καθώς και τη διαδικασία της κλήρωσης που θα ακολουθούνταν, με τις υπόλοιπες παρατάξεις να συμφωνούν.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Ελπίζω και εύχομαι όλα να πάνε καλά, γιατί τα προηγούμενα χρόνια πραγματικά η κατάσταση ήταν δραματική για όλους μας. Δυστυχώς δεν μπορούν όλοι οι επιχειρηματίες που θέλουν να μπουν στην Ονειρούπολη, για αυτό υπάρχει η διαδικασία της κλήρωσης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη φετινή Ονειρούπολη. Το ευχάριστο, τουλάχιστον για αυτή την Ονειρούπολη, είναι ότι υπάρχει ομοφωνία όλων των παρατάξεων μέσω της διαπαραταξιακής και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι ορατά και εμφανίσιμα στη φετινή Ονειρούπολη. Πάντως τα δείγματα γραφής που αρχικά έχουμε είναι ότι οι κρατήσεις των ξενοδοχείων μας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, άρα σημαίνει ότι θα υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που θα επιλέξει τη Δράμα ως χριστουγεννιάτικο προορισμό και μέσα από τη σωστή πιστεύω διαδικασία που θα ακολουθηθεί, θα κερδίσουν και οι επιχειρήσεις, θα κερδίσει και η πόλη και θα ακουστεί και η Δράμα μας».

Ακολούθησε η διαδικασία της κλήρωσης η οποία πραγματοποιήθηκε από διαπαραταξιακή επιτροπή, με τους ενδιαφερόμενους να τραβούν οι ίδιοι τα χαρτάκια για να δουν αν είναι δικαιούχοι και σε ποιον οικίσκο θα δραστηριοποιηθούν.