Πραγματοποιήθηκε η 1η επίσημη συνάντηση όλων των φορέων του Νομού Δράμας για την από κοινού στήριξη της υποψηφιότητας ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού του Παρανεστίου στην λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην συνάντηση συμμετείχαν: Ο Βουλευτής Δράμας κ. Μπλούχος Κωνσταντίνος Ο Βουλευτής Δράμας κ. Ξανθόπουλος Θεόφιλος, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Μέτιος Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος, ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΔΕ κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδης Στέφανος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Παπαθεοδώρου Χρήστος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Α.Μ.Θ. κ. Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης, ο Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Μαργαρίτης Θωμάς.

Στη συνάντηση ο Διευθυντής της Έδρας Con-E-Ect της UNESCO που ανήκει στο Τμήμα Δασολογίας & Φ.Π. του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Εμμανουλούδης Δημήτριος μαζί με τη συνεργάτιδα του, Δασολόγο, κ. Παπαδοπούλου Μαρία ενημέρωσαν για την πορεία προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας του Παρθένου Δάσους Φρακτού στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς με Ιδιαίτερο Φυσικό Κάλος της UNESCO.

«Όλοι μαζί οι φορείς δεσμεύτηκαν στην αμέριστη στήριξη του εγχειρήματος και μέσα από την συλλογική προσπάθεια, η επιτυχία του στόχου θα είναι εφικτή. Από κοινού όλοι μαζί και με γνώμονα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας θα υπάρξει υποψηφιότητα για ένταξη στο Παγκόσμιο Χάρτη Μνημείων Φυσικής Κληρονομιάς θα τα καταφέρουμε», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Παρανεστίου.