Η ΠΙΟ… ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Δίνεται το στίγμα της νέας φιλοσοφίας που υιοθετεί ο Δήμος της Δράμας για τη διοργάνωση της Ονειρούπολης»
  • Γ. Ψαρράς, Πρόεδρος ΔΕΚΠΟΤΑ: «Στην Ονειρούπολη δίνουμε μεγάλη έμφαση στην επιστροφή στο παραμύθι και βάζουμε στο επίκεντρο το παιδί»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο μεγάλος Έλληνας παραμυθάς κ. Ευγένιος Τριβιζάς θα είναι παρών στα εγκαίνια της Ονειρούπολης 2017-2018, το απόγευμα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, στην πιο… παραμυθένια έκπληξη της τελετής έναρξης της διοργάνωσης. Την παρουσία στις 4 Δεκεμβρίου στη Δράμα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα παιδικών παραμυθιών ανακοίνωσαν, μέσω συνέντευξης τύπου, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργος Ψαρράς. Όπως επεσήμανε ο κ. Μαμσάκος πρόκειται για την πιο παραμυθένια έκπληξη, η οποία δίνει και το στίγμα της νέας φιλοσοφίας που υιοθετεί ο Δήμος της Δράμας για τη διοργάνωση της Ονειρούπολης.

 

«Την πρώτη σελίδα του φετινού παραμυθιού της Ονειρούπολης θα γράψει ο Ε. Τριβιζάς»

 

Αναλυτικά, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος, στις δηλώσεις του, ανέφερε: «Ένα ακόμη μαγικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, θα γραφτεί φέτος στη Δράμα. Ένα παραμύθι με ξωτικά, με καλικάντζαρους, με χιονάνθρωπους, με μικρά λυκάκια, με ιπτάμενα σουρωτήρια, αλλά και με τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη.

Στην Ονειρούπολη 2017-2018 έχουμε την πιο παραμυθένια έκπληξη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον κορυφαίο Έλληνα συγγραφέα, τον Ευγένιο Τριβιζά. Έναν συγγραφέα παγκόσμιας φήμης. Έναν συγγραφέα που διαπρέπει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίνοντας το στίγμα της νέας φιλοσοφίας που υιοθετεί ο Δήμος της Δράμας για τη διοργάνωση της Ονειρούπολης.

Ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης μεταμορφώνονται σε σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι: την Ονειρούπολη.

Το φετινό παραμύθι της Ονειρούπολης θα αρχίσει να γράφεται η ιστορία του από τις 4 Δεκεμβρίου 2017. Την πρώτη του σελίδα, θα γράψει στις 7 το απόγευμα, ο μεγάλος Έλληνας παραμυθάς Ευγένιος Τριβιζάς. Επιπλέον στο μουσικό τμήμα της τελετής έναρξης αναμένεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους ο νέος αγαπημένος και βραβευμένος τραγουδιστής Κωνσταντίνος Κουφός.

Καθημερινά, θα προσφέρονται εκατοντάδες διαφορετικές, δωρεάν εκδηλώσεις αλλά φέτος με πολλές ανανεωμένες δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια. Μικροί, και όσοι νιώθουν μικροί, έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να… τους ζωγραφίσουν να ανταμώσουν χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές παραμυθιών. Με λίγα λόγια, να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και να γίνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στο μοναδικό, στο ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο παραμύθι, την Ονειρούπολη».

 

«Μεγάλη έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσει ο Άη Βασίλης»

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ψαρράς, στις δηλώσεις του, σημείωσε: «Φέτος στην Ονειρούπολη δίνουμε μεγάλη έμφαση στην επιστροφή στο παραμύθι και βάζουμε στο επίκεντρο το παιδί. Η μεγάλη έκπληξη της έναρξης της Ονειρούπολης θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα καταφτάσει ο Άη Βασίλης στο Χριστουγεννιάτικο χωριό μας, ο οποίος θα είναι μοναδικός και θα ενθουσιάσει και θα εντυπωσιάσει όλους μας». Επίσης, ο κ. Ψαρράς απεύθυνε πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους να αγκαλιάσουν την Ονειρούπολη «και όλοι μαζί να καταστήσουμε τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων».